BMW 4 Serie Cabrio steekt zijn neus uit

Na de gewone 4 Serie en de M4 is het tijd voor de BMW 4 Serie Cabrio. De dakloze variant zou genoeg lucht moeten krijgen via het geopende dak, maar kennelijk heeft ook deze 4 Serie een gigantische varkenssnoet nodig.

BMW 4 Serie Cabrio

De dakloze variant van de BMW 3-Serie 4-Serie is altijd een feest voor het oog. Correctie, was altijd een feest voor het oog. In deze versie -sorry we kunnen er echt niet omheen- krijgt de auto de belachelijke neus mee die een of andere designer graag wilde gebruiken. Van opzij en van achteren is het een prima auto. Van voren ook, maar midden voor gaat het gewoon mis (dat zeggen wij niet alleen, deze kenner vindt het ook.)

Enfin, genoeg over die neus. Nou ja, BMW heeft het over het verschil tussen de drie en vier-serie dat groter dan ooit is. Ja, dat ziet iedereen. De voorlopige topper van de 4-Serie Cabrio is de BMW M440i xDrive Cabrio. Die heeft de sterke zes-in-lijn voorin die we uit de andere M x40i's van BMW kennen. De motor levert 374 pk en geeft de auto een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden en een elektronische geregelde topsnelheid van 250 km/u.

We komen nog even terug op het uiterlijk, want BMW omschrijft het zo: "Het carrosseriedesign kenmerkt zich door overduidelijke langgerekte proporties en een laag op de weg liggend silhouet. De uitgesproken voorzijde verenigt traditionele en moderne styling. De grote, verticaal geplaatste BMW nierengrille knipoogt naar legendarische sportieve modellen uit het verleden van BMW en voorziet de aandrijflijn van de benodigde koellucht. De compacte LED koplampen zijn standaard, BMW Laserlight is optioneel."

Okay, zo klinkt het best aardig.

Softtop

De autofabrikanten lijken allemaal weer klaar te zijn met de stalen klapdaken van coupé/cabrio's. BMW heeft een softtop die de eigenschappen van een klapdak met die van het ouderwetse tentje combineert. Het nieuwe dak is veertig procent lichter dan de constructie die op de vorige BMW 4-Serie Cabrio zat. De sofftop is standaard uitgevoerd in zwart. Anthrazit Silber effect is optioneel.

Uiteraard zitten alle irritante handige ADAS-systemen ook in de auto zodat je zonder op te letten kunt rondrijden. Het infotainmentsysteem heeft een cloud-based navigatiesysteem en BMW weigert nog steeds Android Auto te installeren. Deze 4-Serie mag je alleen kopen als u een iPhone hebt en met Apple Carplay wilt werken.

De nieuwe Cabrio staat in het voorjaar van 2021 bij de BMW Dealers en de prijzen worden later bekendgemaakt.