BMW Concept 4 drijft mee op de grote nierentrend

BMW heeft zojuist de voorloper van de nieuwe 4 Serie Coupe laten zien, en omegodje, wat ziet die grille eruit... De nieren zijn zeer verticaal uitgevoerd, net als in de stokoude BMW's van weleer. Doe maar niet, BMW.
BMW Concept 4

BMW is een instituut in de autowereld, en een bedrijf dat ons vele even prachtige als legendarische auto's schonk. Maar bij BMW leeft klaarblijkelijk de wil om te shockeren of dingen totaal anders te doen, met als resultaat designs als de 2 Serie Gran Tourer en de nieuwe X6. Ook met de Concept 4 moet BMW per se uit de band springen. Want gewoon een gelikte coupe tekenen is pass├ę, er moet iets geks aan zitten.

In het geval van de 4 is dit de snuit, waarvan de nierengrille teruggaat naar de tijd van de 328, en is opgebouwd uit allemaal '4'tjes. Een leuke touch, die is gekopieerd van de Zagato Roadster van weleer, een Z4 met allemaal 'Z'jes' in de grille, die ondergetekende lang geleden op Villa d'Este bekeek. Voor de rest oogt de nieuwe 4 - voor zover we het kunnen beoordelen - eruit zoals u mag verwachten: lekker breed en lekker scherp, met futuristische spiegeltjes.

Omdat het lekker anders en tegendraads moet, toont BMW eerst alleen een video, met een leuk candy apple-thema. Absoluut een creatieve productie. Foto's volgen ongetwijfeld. Update. De foto's zijn er!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5ecbcf5c776d6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });