BMW Concept 4: ook live een zotte Coupe

BMW toont in Frankfurt een voorproefje op de komende 4 Serie Coupe, en om wat voor reden dan ook hebben de designers hem twee enorme hazentanden meegegeven. Zou het strategie zijn, of zat er iets door de thee in München?

BMW Concept 4

Een ijzeren mediawet luidt: there's no such thing as bad press. Dat gezegde kennen ze bij BMW maar al te goed, want het bedrijf lijkt er de laatste jaren in te specialiseren om mooie en ronduit rare designs elkaar te laten afwisselen. Mikpunt van de spot is niet zelden de bekende nierengrille: dat was bij de 7 Serie zo, en dat is bij de Concept 4 in extremis het geval. Want wat de actuele neuk, BMW? Wie heeft er geopperd dat het een goed idee was om dit ding onironisch in de neus van een showauto te schroeven?

Dit is wat Domagoj Dukec, hoofd van BMW Design, erover te vertellen heeft: "De nierengrille is altijd een kenmerk van BMW modellen geweest. De BMW Concept 4 presenteert een zelfverzekerde en stijlvolle kijk op dit iconische element. Tegelijkertijd biedt de BMW Concept 4 een vooruitblik op de expressieve styling van de 4-serie."

Clever PR

We vermoeden dat het een slimme PR-strategie is, want iedereen heeft het er nu over. En aangezien dit toch maar een concept is, krijgt de productieversie een nose job in de vorm van een braaf grilletje dat mooi in de pas loopt met de rest van de BMW's, no harm done. We stuurden onze fotograaf ter plekke naar de BMW-stand om de Bugs Bunny op wielen nog eens goed op de plaat te zetten. Het eindoordeel? Geef onze portie maar aan fikkie. Maar dan hebben we het alleen over de neus, die alle aandacht als een zwart gat naar zich toe zuigt.

Het design zelf is eigenlijk gewoon een kopie van het M8 Concept, maar dan op een kleinere schaal. In feite is het een nutteloze auto, want al deze vouwen en hoeken zien we toch niet terug in de productieauto die er 100% zeker gaat komen. Wat dat betreft is een concept als de VISION iNEXT opwinderder.