Ugh! Nieuwe BMW-grille verspreidt zich naar oude modellen

We kunnen de lelijke nieuwe huisstijl van BMW maar niet ontsnappen, zelfs niet met gebruikte Beemers.

Ugh! Nieuwe BMW-grille verspreidt zich naar oude modellen

BMW is al een tijdje de weg kwijt. Het merk kan maar geen balans vinden tussen het promoten van hun sportieve verleden en een weg banen naar de elektrische toekomst. De verschillende marketingteams lijken al een tijdje in een bittere strijd om de nieuwe richting te bepalen verwikkeld te zijn.

Zo ook de designers. Als je kijkt naar de nieuwe 4-serie en M3/M4 krijg je de indruk dat één team druk bezig was om een mooie auto te ontwerpen en een ander team zich volledig richtte op het tekenen van de meest belachelijke grille van het decennium. Uiteindelijk werden die twee totaal verschillende ideeën helaas samengevoegd in hetzelfde model.

Dan maar tweedehands

De enorme grille-trend is nu al een tijdje aan de gang bij BMW, maar sinds het uitkomen van de 4 lijkt het alleen maar erger te worden. Met de komst van de iX en de i4 kunnen we niets anders dan de conclusie trekken dat dit BMW's nieuwe gezicht is. Prima, geen nieuwe auto's meer voor ons. Gelukkig hebben we de prachtige Beemers uit het verleden nog, toch?

Het verspreidt zich

Die mening deelt helaas niet iedereen. Vooral in Azië houden ze wel van een dikke grille, maar is er niet altijd geld voor een splinternieuwe BMW. Omdat nieuwer wel altijd beter is (toch?!) ontstaan er steeds meer kits om van jouw oudere model een M4-kloon te maken. Zo zagen we een paar dagen geleden al een zwaar toegetakelde E60 5-serie met een tragische neuscorrectie:

De E60 is niet het enige slachtoffer. Ook een F30 3-serie heeft eraan moeten geloven. De neuscorrectie lijkt een stuk beter te passen bij de nieuwere 3 dan bij de Bangle 5, maar we zijn er nog steeds geen fan van. We kunnen alleen maar hopen dat het bij deze twee onfortuinlijke Beemers blijft. Wie weet wat voor prachtige modellen de varkensneus-plaag zou kunnen vellen? Een M4-grille op een E92? Of zelfs een E46? We moeten er niet aan denken.

Algemeen
  • Carscoops