Siemoneit Racing stuwt je oude M4 voorbij de dikke neus van de nieuwe

Wil je wel de prestaties maar niet de looks van de nieuwe M4? Dan kun je aankloppen bij het Noord-Duitse Siemoneit Racing.

Siemoneit Racing stuwt je oude M4 voorbij de dikke neus van de nieuwe

Dankzij alle controverse rond de twijfelachtige styling van de huidige BMW M4 waren we al bijna vergeten hoe mooi zijn voorganger eigenlijk is. De afwezigheid van de enorme nieren en Lexus-achtige achterlichten maken de F82 zowaar een ingetogen schoonheid. Maar wat nou als je de looks van de oude wil combineren met de prestaties van de nieuwe? Bij Siemoneit Racing bieden ze een oplossing.

Siemoneit Racing

Bij BMW-tuning is de naam Siemoneit niet een die meteen in je opkomt. De tuner werd in 2001 opgericht door Stefan Siemoneit in het plaatsje Stade, bij Hamburg. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met het optimaliseren van software voor sport- en racewagens, maar levert ook accessoires zoals velgen en vering.

Siemoneit M4 Competition

Voor de M4 biedt Siemoneit drie verschillende tuningspakketten aan. Bij de eerste zit je meteen al op het standaardvermogen van de nieuwe Competition: 510 pk. Is dat niet voldoende dan kun je door naar 560 pk of zelfs 660 pk. Uiteraard wordt en dan een stuk meer gedaan dan een nieuwe chip.

In de ultieme 'Stage 3' uitmonstering met een nieuwe turbo, inlaat, uitlaat en geherprogrammeerde DCT-bak sprint de Siemoneit M4 van nul naar honderd in slechts 3,7 seconden. Dat is twee tienden sneller dan de G82. De topsnelheid ligt op een indrukwekkende 315 kilometer per uur.

Velgen

Naast de vermogensupgrade heeft Siemoneit KW-veerwerk geïnstalleerd en de M4 voorzien van hun eigen vijftienspaaks 20-inch 'Falcon'-velgen. Volgens de Duitsers zijn die wielen niet alleen stijlvol maar ook een stuk lichter. We kunnen niet zeggen dat we weg zijn van het ontwerp. Gelukkig kun je de rest gewoon los bestellen.

Cargasm
  • Siemoneit Racing