Lockdown snoepje: BMW M4 GT3 stuur van Fanatec

Zoek je de ultieme racervaring vanuit je hobbykamer? Met dit Fanatec BMW M4 GT3-stuur kun je niet dichter bij komen. Het gaat namelijk niet om een replica, maar het stuur uit de echte racewagen.

Lockdown snoepje: BMW M4 GT3 stuur van Fanatec

Nu we weer met z'n allen thuis vastzitten is er maar weinig ruimte voor een beetje racerij. Tenzij je in de absolute top zit zal het moeilijk worden binnenkort nog wat kilometers te kunnen maken. Dus dan moeten we het maar doen met simracen. Game-sturenboer Fanatec komt met die ideale brug tussen virtuele en fysieke motorsport: het Podium BMW M4 GT3 stuur.

The real deal

Dat wil zeggen: het stuur dat echt gebruikt wordt in de nieuwe M4 GT3 racer. We zien zo vaak goedkope replica's met Ferrari-badges erop, maar dit exemplaar is door Fanatec in samenwerking met BMW Motorsport voor de M4 ontwikkeld. Dat betekent dat je het simstuur in theorie zo op de stuurkolom van de GT3 kunt klikken en er mee weg kunt rijden. Als je ooit in die positie zou kunnen komen natuurlijk.

Met de Fanatec zou je zo in dit monster weg kunnen knallen

Sterk gebouwd

Aangezien het stuur ontwikkeld is voor een auto die 24 uurs races op Spa en de Nürburgring moet gaan doen is het geen verrassing dat het bijzonder sterk is. Het ding is volledig vervaardigd van carbon en is stof- en waterdicht.

Alle knoppen en schakelaars werken gewoon en zijn van achteren verlicht om ook in nachtraces goed zichtbaar te zijn. De magnetische schakelflippers kunnen beide gebruikt worden om zowel op als terug te schakelen. Naast in dikke BMW's werkt de Fanatec ook op de Playstation 4 en 5 als je hem op een PlayStation-platform monteert. Het stuur werkt echter het beste op PC, aangezien je dan all knoppen kunt gebruiken zoals ze bedoeld zijn.

Leuk, kost dat?

Fanatec heeft nog geen prijs opgegeven voor het meest hardcore simstuur ooit. Een kijkje in de catalogus leert ons dat het duurste wiel dat ze nu aanbieden een replica van het stuurt uit de Porsche 911 GT3 R is. Die mag €649,90 opbrengen, maar dat is een replica. Wij verwachten daarom een prijs met minimaal vier cijfers voor de Podium BMW M4 GT3. Dan toch maar een M2 CS Racing?

Nieuws
  • Fanatec