BMW M5 en M5 Competition nu ook vernieuwd

Een paar weken terug trok BMW de 5 Serie glad om weer een paar jaar mee te kunnen. Toen Alpina vorige week de snel de B5 en D5 vernieuwde, liep de M5 van BMW achter, maar nu niet meer. Dit zijn de nieuwe Autobahnkanonnen van München.

BMW M5

Net als de gewone broertjes heeft ook de BMW M5 voortaan scherpere laserkoplampen meegekregen en anders gevormde bumpers. In de M5 zijn ze uiteraard nog wat sportiever gevormd. De nieren zijn wat anders gewelfd (en gelukkig niet achterlijk groot geworden). Ook de achterlichten hebben een nieuwere vorm gekregen en passen voortaan iets beter bij de designlijn die op de 3 Serie en de (voorwielaangedreven) 2 Serie wordt toegepast.

Ook technisch heeft BMW wat gesleuteld aan de M5, zo is er een nieuwe setting toegepast op de schokdempers voor en achter. De dempers komen over uit de M8 Gran Coupé. De 4,4 liter V8 levert nog steeds 600 pk in de M5 en 625 pk in de M5 Competition. Voor het sprinten van nul naar honder kilometer per uur moet u nog steeds 3,4 seconden of 3,3 seconden de tijd nemen.

Interieur

Aan de binnenkant krijgen de vernieuwde wagens een grote 12,3 inch display mee op de middenconsole. Nieuw zijn de twee M-knoppen die in de middensteun zitten. Daarmee kan de bestuurder snel schakelen tussen de ROAD en SPORT modus van de auto, terijl in de M5 Competition ook de TRACK modus ermee kan worden ingeschakeld.