Probeer wat te maken van de nieuwe BMW 2-serie [configurator]

Het ontwerp van de nieuwe 2 is nou niet bepaald een succes. Met de configurator kun je een poging wagen om de visuele klap te verzachten.

Probeer wat te maken van de nieuwe BMW 2-serie [configurator]

Het wil maar niet lukken met de designafdeling van BMW. Zelfs wanneer ze van hun obsessie met gigantische grilles afwijken vinden ze het in Beieren toch te moeilijk om een elegant, goed samenhangend ontwerp op papier te zetten. In vergelijking met de andere gedrochten in het aanbod kan de nieuwe 2 Coupe er nog mee door, maar een echte schoonheid is het zeker niet.

Gesmolten

Het op de klassieke 2002 geïnspireerde zijaanzicht wordt totaal verpest door de rommelige afwerking van de voor en achterkant. De kleine koplampjes en de enorme luchtinlaten leiden zo af dat de aanwezigheid van een normale grille bijna niet meer opvalt.

Bij de kont wordt het pas echt erg: achterlichten doen nog het meest denken aan de verguisde units van de pre-facelift E90 3-serie. Door de lage plaatsing lijkt het zelfs alsof de achterkant gesmolten is en van de auto af probeert te vallen. Kortom: alles wat bij de 4-serie fout ging zit er niet op, en alles wat er goed bij ging ook niet.

Schade beperken

Met dank aan de configurator kun je jezelf vermaken door te proberen de schade te beperken. Er vooralsnog slechts twee modellen beschikbaar: de 220i en de M240i. Bij het basismodel heb je de keuze uit zes lakkleuren en vijf verschillende velg-ontwerpen. De dikkere M240i krijgt zeven lakkleuren en vier wielsets tot zijn beschikking.

We hebben alvast een poging gedaan: zo donker mogelijk om de mindere lijnen te verhullen. Zin om het zelf te proberen? De vind je hier. Let wel: de site en de prijzen zijn nogal Duits. Veel plezier!