BMW 2 Serie Gran Coupe: Honey, I shrunk the 8 Series

BMW brengt het concept van de vierdeurscoupé - na de 8 Serie, de voormalige 6 Serie en de 4 Serie - nu ook naar de 2 Serie. In tegenstelling tot de 2 Serie Coupé en Cabrio echter, heeft de 2 Serie Gran Coupe geen achterwielaandrijving.

BMW 2 Serie GC

De 2 Serie GC is qua looks - zeker aan de achterkant - een 70%-formaat kopie van de 8 Serie Gran Coupe. De auto komt er als Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport voor de 'normale' modellen, en als 306 pk sterke M235i xDrive. Laatstgenoemde heeft een lekker prominente grille, waarin de verticale spijlen door een 3D-effect zijn vervangen. De koplampen vallen niet binnen de carrosserie, maar liggen 'erop': waar het plaatwerk naar binnen snijdt, wordt de lijn van de koets doorgetrokken via de lampbehuizing.

Drie versies

De 2 Serie Gran Coupe debuteert komende maand op de L.A. Autoshow, bij ons weten is dit voor het eerst dat er een voorwielaangedreven BMW voet zet op Amerikaanse bodem. In maart 2020 volgt de Europese marktintroductie. De auto is 4.526 mm lang, 1.800 mm breed en 1.420 mm hoog, en komt in de volgende varianten:

Over de looks mag u zelf oordelen, maar het is veilig te stellen dat dit er een stuk dynamischer uitziet dan de voorwielaangedreven busjes die BMW - onbegrijperlijkerwijs - ook via de 2 Serie-naam uitvent.