Officieel: BMW M4 GT3 in nieuwe M-kleuren

BMW's nieuwste wapen in de GT3-klasse krijgt een splinternieuw kleurenschema mee. De auto maakt zijn opwachting in de NLS-serie later dit jaar.

Officieel: BMW M4 GT3 in nieuwe M-kleuren

Het is dan eindelijk zover: BMW heeft officieel het doek getrokken van de nieuwe M4 GT3. De racer zal de succesvolle M6 GT3 na zes seizoenen volgend jaar eindelijk aflossen. Volgens de Motorsport-afdeling is de nieuweling niet alleen sneller, maar ook goedkopere, efficiënter, makkelijker te rijden en makkelijker af te stellen.

Terug naar zes

De grootste verandering ten opzichte van de M6 is de terugkeer naar de befaamde zesinlijn. Voor het eerst in meer dan twintig jaar past BMW het motorconcept weer toe op de topklasse van de GT-racerij. In 2001 stapte het merk namelijk al over op een V8, een layout die zelfs voor de GT3-versie van de Z4 behouden bleef. Het blok zal afhankelijk van de Balance of Performance tussen de 520 en 590 pk produceren. Tien pk meer dan de oude M6.

Nog groter

De komst van de M4 lijkt op het eerste gezicht een vorm van downsizing. Lagere klasse, kleinere motor, kleinere auto, toch?. Daar is echter niets van waar. BMW geeft ons een handige tabel waarin duidelijk wordt dat de nieuwe wagen zelfs groter is dan zijn voorganger. De M4 GT3 heeft niet alleen een 16 mm langere wielbasis, maar is maar liefst 45 mm langer dan de M6. Met 5020 mm gaat de auto zelfs over de vijf meter heen. Zelfs de Bentley Continental GT3 is korter.

Nog steeds opties

Je krijgt dus wel erg veel auto voor je geld. Volgens BMW is de M4 GT3 vierduizend euro namelijk goedkoper dan zijn voorganger. Dat brengt de nettoprijs op een ronde €415.000. De Duitsers verzekeren ons dat dit in lijn is met de rest van de fabrikanten.

De €4000 die je bespaart kun je meteen in het optionele 'Competition Package' stoppen. Jazeker, zelfs de GT3 heeft opties. Het pakket dient om de auto beter toe te rusten op langeafstandsraces. Als bonus mag de klant nog een dagje sturen in de officiële BMW M4 GT3-simulator. Toepasselijk, aangezien het stuur van gamingspeciliast Fanatec komt.

M-kleuren

Het nieuwe kleurenschema zullen we buiten persfoto's en demonstratieraces helaas niet gaan zien. De GT3-klasse is namelijk niet bestemd voor fabrikanten, maar voor klantenteams. Aangezien deze allemaal hun eigen sponsors hebben zal de M4 GT3 alleen in andere kleuren te zien zijn.

Bijvoorbeeld MANN Filter groen-geel, Falken blauw/groen of BWT roze. Gelukkig hebben we de foto's nog. De M4 GT3 zal later dit jaar voor het eerst meerijden in de Nürburgring Langstrecken Serie. Vanaf 2022 zal de auto de grids van GT3-series gaan versterken. Een overstap naar de DTM blijft voorlopig uit.