Ziggo Sport-analist Robert Doornbos op straat 'met knuppel bewerkt'

De daders wisten waarschijnlijk precies waar hij was omdat ze een tracker onder zijn auto hadden geplaatst.

Robert Doornbos

Ziggo Sport-analist Robert Doornbos is mishandeld en beroofd door twee mannen. In ieder geval één van hen gebruikte daarbij een knuppel. De daders hebben uiteindelijk een Rolex-horloge en een telefoon buitgemaakt. Dit alles speelde zich ongeveer een maand geleden af, maar is in verband met het lopende onderzoek pas vandaag bekend gemaakt.

De gewelddadige roof vond plaats in Amsterdam, bij het huis van de voormalig F1-coureur. Doornbos parkeerde zijn auto en werd daarna door twee mannen aangevallen. De eerste rende volgens het AD op hem af en sloeg hem met een knuppel tegen zijn hoofd. De ander viel hem kort daarna ook aan.

Al met al een zeer gewelddadige roof, waarbij de daders er uiteindelijk met een Rolex en een telefoon vandoor gingen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in de zaak, maar via Politie.nl zijn er wel signalementen verspreid, zo schrijft het AD.

'Het was heftig'

Doornbos heeft de aanval bevestigd bij RTL Boulevard. "Het was heftig", zegt hij tijdens een uitzending van het showbizz-programma. "Maar", geeft hij aan, "ik draag geen dure horloges meer, alleen nog een Apple Watch, dan kan ik tenminste ook m’n stappen tellen." Bij de aanval raakte hij lichtgewond, maar inmiddels gaat het weer oké met hem.

De gewelddadige aanval is de zoveelste in het rijtje berovingen van BN'ers. Eerder waren bijvoorbeeld Ajax-aanvaller Dušan Tadić en rapper Lil Kleine doelwit.

Nieuws
  • Panorama, AD, de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots