VIDEO: Audi RS6-R dragracer schakelt naar de R-stand 

Deze Audi-coureur heeft het allemaal even verkeerd begrepen. De R-stand van zijn automatische versnellingsbak bleek toch niet voor Race te staan...

VIDEO: Audi RS6-R dragracer schakelt naar de R-stand 

Keihard gaan in een rechte lijn lijkt de meest simpele vorm van motorsport die er bestaat, zeker als je voor een goed handelbare auto kiest. De nieuwste Audi RS6 is precies zo'n bolide. Met vierwielaandrijving, een automaat, launch control en traction control doet de auto het eigenlijk bijna allemaal zelf. Verder dan het stuur recht houden en plankgas geven reiken de verantwoordelijkheden van de bestuurder niet.

Bij een dragrace op een Italiaans vliegveld wist de berijder van een tot 740 pk opgestuwde ABT Audi RS6-R het echter toch verkeerd te doen. De topcoureur schakelde zijn machine namelijk meerdere keren in de R-stand. Dat staat uiteraard niet voor Race, maar voor Reverse. Bij een race tegen een Maserati MC20 ging de Audi-man in volle vaart achteruit richting een filmende toeschouwer. Gelukkig was de beste man snel genoeg om de aanstormende superstation te ontwijken.

De Audirijder bewees maar weer eens dat talent niet te koop is.

Cargasm
  • Varryx via Youtube
  • Varryx