Zien: Julia, het schitterende schoonzusje (30) van Max Verstappen

Dat Max' vriendin Kelly Piquet vuistdiep in de autosportwereld zit, is natuurlijk alom bekend. Maar dat geldt zeker niet in mindere mate voor Kelly's knappe zusje Julia.

Verstappen

De kwaliteiten van Max zijn bekend: hij scheurt vrij hard in een Red Bull Racing-bak. Zijn vriendin Kelly Piquet staat dan weer bekend om hele andere kwaliteiten. De Braziliaanse doet het namelijk aardig op foto's.

Toch doen we de prachtige brunette daarmee tekort. De 34-jarige Kelly heeft gestudeerd in New York en had daar als hoofdvak Internationale Betrekkingen. Daarnaast studeerde ze politieke wetenschappen en economie. Kortom, die heeft wel wat in d'r bovenkamer.

Piquet ging na haar studie aan de slag als columniste bij onder andere Vogue en Marie Claire. Daar werd echter al snel duidelijk dat ze naast een goed stel hersens ook een behoorlijk appetijtelijk lichaam had. Een carrière als model volgde.

Julia

Maar Kelly (34) is niet de enige Piquet met goeie genen. Haar zusje Julia, ook een dochter van de Braziliaanse drievoudig wereldkampioen Formule 1 Nelson Piquet en de Nederlandse Sylvia Tamsma, is een paar jaartjes jonger dan Kelly, maar minstens net zo knap.

Net als Kelly heeft ook Julia gestudeerd in Amerika. Toen ze 19 was startte ze aan de universiteit in Miami, om enkele jaren later haar MBA (Master of Business Administration) binnen te slepen. Daarna kreeg ze een baan aangeboden bij Motorsport.com, waar ze onder meer als presentatrice aan de slag ging.

Motorsport

Dat de telg uit het racegezin de overstap maakte naar de autosportwereld is geen verrassing. Ook vandaag de dag is Julia Piquet nog een van de dragende krachten bij de media-afdeling van Motorsport.com. Daar ontwikkelt ze producties zoals de Fast Track-podcasts en Motorsport Report-afleveringen.

NASCAR

En alsof dat nog niet genoeg vroem-vroem in haar leven was, heeft ze ook haar liefde op het circuit gevonden. Sinds enige tijd is ze samen met Daniel Suárez, een Mexicaanse professionele stockcar-coureur. Suárez was de eerste buitenlandse coureur die een NASCAR Cup Series-race won. Oké, het is geen Formule 1-kampioenschap, maar niet iedereen kan wat pa Nelson en zwager Max hebben gepresteerd natuurlijk. Verschil moet er wezen.

Formule 1
  • Man-Man
  • NL Beeld / BrunoPress