Familie Michael Schumacher plant juridische stappen na nep-interview

De nabestaanden van Der Michael bereidden een aanklacht voor tegen roddelblad Die Aktuelle.

Familie Michael Schumacher plant juridische stappen na nep-interview

Het schaamteloze stuk van Duits roddelblad Die Aktuelle zal niet zonder gevolgen blijven. Het weekblad publiceerde met veel fanfare op de voorpagina 'het eerste interview' met de in 2013 bij een ski-ongeluk zwaar gewond geraakte Michael Schumacher. De quotes bleken aangeleverd te zijn door een AI-chatbot, maar de publicatie deed het overkomen alsof de echte Schumi de antwoorden geschreven had.

Juridische stappen

De schaamteloze en respectloze actie leverde een storm van kritiek op, waarmee het doel van Die Aktuelle waarschijnlijk bereikt werd. Naast alle publiciteit staat het vodje echter een rechtszaak te wachten. Tegenover Reuters heeft een woordvoerder van de familie Schumacher namelijk verklaard dat er juridische stappen ondernomen zullen worden tegen het blad.

Michael en zijn vrouw Corinna, 2003.

Beschermen

De woordvoerder van de nabestaanden repte - gek genoeg - geen woord over de specifieke zaak, maar verwees naar eerdere publicaties waarin de familie verklaarde Michael in de rechtbank te zullen verdedigen wanneer dat nodig zou zijn.

Een quote van Schumacher's vrouwe Corinna uit de Netflix-documentaire over het leven van de zevenvoudig wereldkampioen vatte het sentiment mooi samen:

"'Prive is prive', zoals hij altijd zei. Het is heel belangrijk voor mij dat hij zoveel mogelijk zal kunnen blijven genieten van zijn priveleven. Michael heeft ons altijd beschermd, en nu beschermen wij Michael."

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots