Verstappen komt met mooie actie en strikt coureurs voor 'race op Imola'

Geen GP van Imola, maar toch een portie racen op je beeldscherm vandaag.

Imola

De ellende is verre van voorbij in Italië. Vooral het noorden van het land is zwaar getroffen door aanhoudend noodweer, waardoor al meer dan 35.000 mensen huis en haard moesten verlaten in verband met de overstromingen. Delen van de regio Emilia-Romagna staan nog steeds onder water, er zijn aardverschuivingen en voor zover bekend zijn er al 14 doden gevallen. De schade aan gebouwen en infrastructuur loopt bovendien letterlijk in de miljarden.

Logischerwijs werd de GP van Imola afgelopen woensdag al van de agenda geschrapt. Nog afgezien dat het praktisch onmogelijk was om te gaan racen, zou het immers volstrekt ongepast zijn om de GP door te laten gaan. Die knoop werd doorgehakt door de F1-organisatie, in samenspraak met diverse Italiaanse bestuurders. In een persbericht maakte de organisatie bovendien bekend 1 miljoen euro te doneren aan het getroffen gebied - Ferrari deed eerder al hetzelfde.

Simrace

Om F1-liefhebbers toch nog van wat autosport te voorzien, zond de Formule 1 zaterdag al twee oude races uit op hun Youtube-kanaal. Dat waren de Grand Prix van San Marino van 2005 (Michael Schumacher vs. Fernando Alonso) en de GP van Imola van 2021. Maar ook vandaag kun je onder het genot van een pilsje en een bruine fruitschaal naar het nodige racewerk kijken. Verstappen slaat namelijk de handen ineen met Team Redline.

Onder de naam 'Real Racers Never Quit', opgericht tijdens de corona-periode, organiseert de Red Bull Racing-coureur een virtuele GP op Imola. Het idee is om geld in te zamelen voor het getroffen gebied. Tijdens de streams zal er dan ook volop worden opgeroepen te doneren aan het noodfonds. Vanaf 15:30 is het online evenement te volgen via het Twitch-kanaal van Redline.

Line-up

In totaal worden er vier races afgewerkt: een Formule 3-race, een Formule Ford-race, een race met de Mazda MX-5 en last but nog least: een race met Toyota GR86's. Naar verluidt heeft Verstappen de auto's zelf uitgekozen, onder andere omdat ze relatief makkelijk te besturen zijn.

Via bovenstaande tweet heeft Team Redline inmiddels de coureurs bekend gemaakt. Naast Verstappen zelf, Richard Verschoor (F2), Felipe Drugovich (Reservecoureur Aston Martin) en een aantal Red Bull Junior-coureurs, bestaat de line-up uit een mooie mix van sim racers én coureurs die uitkomen in de F2, F3, F4 en Formule E. Gaat dat zien.

Nieuws
  • F1maximaal, GPfans
  • NL Beeld / BrunoPress