Formule 1 en Ferrari doneren beide 1 miljoen euro aan getroffen regio Emilia-Romagna

Waar een hoop Formule 1-fans na de GP in Miami reikhalzend uitkeken naar de race van Emilia-Romagna, kwam de Italiaanse streek ineens heel anders in het nieuws. De regio is zwaar getroffen door overstromingen, waardoor de Grand Prix natuurlijk terecht is afgeblazen. De F1 komt nu met financiële steun voor het getroffen gebied.

Overstromingen

Na dagen van tobben werd afgelopen woensdag besloten een streep te zetten door de GP van Imola. Het aanhoudende slechte weer en daarmee gepaarde overstromingen maken het simpelweg onmogelijk een race te organiseren in Italië. Door alle ellende moet je dat bovendien helemaal niet willen, vond ook de organisatie van de F1.

Uit een statement van afgelopen woensdag: "De Formule 1 community is in gedachten bij de mensen en communities die door de weersomstandigheden in de regio Emilia-Romagna zijn getroffen. We willen ook stilstaan bij de hulpdiensten die alles doen om mensen in nood bij te staan. Naar aanleiding van gesprekken tussen Formule 1, de president van de FIA en andere betrokken autoriteiten is besloten dat de het Grand Prix-weekend in Imola niet doorgaat."

1 miljoen euro

Ondertussen proberen ze in Italië uit alle macht de schade te beperken. Het noodweer leidde al tot een aantal doden - gisteren stond de teller op 14 - en daarnaast zijn er al meer dan tienduizend mensen geëvacueerd. Kortom, de ellende is nog lang niet voorbij.

De Formule 1 heeft inmiddels besloten het getroffen gebied financieel te steunen. De organisatie maakt 1 miljoen euro over, zo werd via de officiële kanalen bekend gemaakt.

Stefano Domenicali lichtte de donatie toe, schrijft de NOS. "Ik ben geboren en opgegroeid in het prachtige land van Emilia-Romagna, een plek die een van de triestste momenten in zijn geschiedenis beleeft", aldus de F1-baas. "De situatie waarmee de mensen in de regio worden geconfronteerd, is verschrikkelijk. Maar ik weet dat de veerkracht en de passie van de mensen in het gebied ze door de crisis zal helpen. (...) We moeten er alles aan doen om hen te steunen in deze moeilijke tijd en daarom doneren we om de hulpverlening ter plaatse te ondersteunen"

Ook Ferrari doneert

Eerder deze week riep Nyck de Vries al mensen op te doneren. Yuki Tsunoda deed hetzelfde. Beide coureurs zijn in dienst van AlphaTauri, wier fabriek midden in het getroffen gebied staat. Voordat de Formule 1-organisatie het flinke bedrag doneerde, was het overigens het team van Ferrari dat als eerste 1 miljoen aan de regio gaf. Waarvoor hulde.

Formule 1
  • NOS
  • NL Beeld / Cover Images