Abiteboul betrapt: 'Datum voor tattoo is nu vastgelegd' 

Na de tattoo van voormalig conculega Zak Brown voelde Cyril zich betrapt. Daniel Ricciardo heeft opeens toch een datum weten te prikken met de ongrijpbare Fransman.

Abiteboul betrapt: 'Datum voor tattoo is nu vastgelegd' 

Het kwam toch even als een schok afgelopen maandag: de ongeplande tattoo van Zak Brown. Om magistrale 1-2 van Daniel Ricciardo en Lando Norris op Monza te vieren vond de racegekke Amerikaan het niet genoeg om DannyRic even in zijn oude NASCAR te laten rijden. Brown nam inspiratie uit de deal die Ricciardo voorheen gesloten had met Cyril Abiteboul, zijn oude teamchef bij Renault, en liet zonder aankondiging een uitlijn van Monza met de datum van de overwinning op zijn bovenarm kalken.

Riccardo verrast

De plannen voor de tattoo waren zo geheim dat zelfs Daniel met een mond vol tanden stond. Zak Brown heeft immers een bekende hekel aan naalden. De Australiër was aanwezig in de tattooshop en was blij verrast met het gebaar:

"Ik voel me een beetje slecht want ik had geen idee dat Zak een tattoo zou nemen. Toen we daar aankwamen dacht ik 'waarom zijn we hier.' Toen vertelde hij het me, en het was cool."

Cyril ligt vast

Na Brown's stunt heeft Ricciardo opnieuw contact gezocht met zijn oude baas om de inmiddels beruchte weddenschap in te lossen. Sinds het omkatten van Renault naar Alpine is Cyril Abiteboul uit het publieke oog verdwenen, maar Daniel heeft uiteraard nog een directe lijn naar de Fransman. Meer dan een jaar na het eerste podium op de Nürburgring ligt Abiteboul volgens de Australiër eindelijk vast voor een inkbeurt, zo verklaarde hij tegenover GPToday:

"Cyril is nu voorlopig vastgelegd. We hebben hem geboekt en het is tussen Qatar en Saoedi Arabië en tenzij er iets verandert met de kalender, zal het gaan gebeuren. We hebben recent contact gehad. Hij is enthousiast en nadat Zak er één genomen heeft, zal hij er nog meer zin in hebben om het te laten gebeuren. Het gaat gebeuren. Ik zal hem nog een extra duwtje geven maar hij is best enthousiast."

Het houdt niet op

De reeks tattoos in zijn naam smaakt volgens The Honeybadger naar meer. Gekscherend gooide hij alvast een balletje op voor tattoos in het Red Bull-kamp:

"Ik moet Christian [Horner] en Helmut [Marko] nog eens opzoeken om te kijken of ze ook geïnteresseerd zijn, gewoon het hele paddock door gaan. Wat denk je van Helmut met een gezichtstattoo? Denk je dat hem dat zou staan?"

Formule 1
  • Formula 1, Zak Brown, Red Bull Content Pool