Saoedi Arabië toont eerste beelden Jeddah Corniche Circuit

De promoters van de meest inclusieve en diverse GP op de kalender hebben de eerst kiekje gedeeld van het enorme stratencircuit.

Saoedi Arabië toont eerste beelden Jeddah Corniche Circuit

We hebben er even op moeten wachten, maar de eerste foto's van het zoveelste ongeïnspireerde zandbak circuit zijn eindelijk hier. In het commerciële hart van het volgens de prins extreem progressieve oliestaatje Saoedi Arabië wordt met minder dan 50 dagen te gaan nog druk gewerkt aan het Jeddah Corniche Circuit.

Snelste stratencircuit

Volgens de promoters is het niet alleen de langste (6.17 kilometer), maar bovendien snelste stratencircuit op de kalender. Zelfs Baku City Circuit (6 kilometer) kan er niet tegenop. De snelheden in de door de organisatie getoonde bocht 26 zullen rond de 320 kilometer per uur liggen. Vanwege de enorme hitte overdag wordt de race uiteraard 's avonds verreden. De 27(!) bochten worden verlicht door een enorme batterij krachtige spotlights.

Protest

Met de recente politieke tintjes binnen de sport in het achterhoofd belooft het raceweekend een interessante te worden. De publieke campagnes voor meer diversiteit en inclusiviteit, de overgebleven regenboogjes, de Hamilton Commission en het knielmomentje stroken namelijk niet bijzonder goed met het reguliere beleid van de Saoedische elite.

We zijn dan ook erg benieuwd of uitgesproken persoonlijkheden als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hun zegje zullen doen.

De Grand Prix van Saoedi Arabië staat gepland voor 5 december.

Formule 1
  • F1 stc Saudi Arabian GP