Video: Overstromingen bij het circuit van Imola

De teams overleggen vanochtend over de situatie.

imola

In de regio Emilia-Romagna geldt sinds gisteren code rood. De code is afgegeven omdat het gebied al weken wordt geteisterd door extreme weersomstandigheden. Er zijn stortbuien, zware windstoten en overstromingen in het hele gebied. De situatie heeft inmiddels zelfs een aantal levens gekost. Ook de Grand Prix van Emilia-Romagna die dit weekend op de planning staat lijkt in gevaar te komen.

Lights out and away we float

Dinsdagmiddag werd personeel geëvacueerd van het circuit en teams is gevraagd nog niet af te reizen naar de baan. Dit komt omdat de rivier naast het circuit buiten de oevers is getreden. Op beelden die rondgaan op social media is de omvang van het probleem goed te zien.

@the_f1_space Flooding from near by river is causing major problems at circuit Imola #fyp #f1 #formula1 #imolagp ♬ original sound - Robs F1 Space

Door de overstromingen op en bij het circuit zullen de teams woensdag niet terugkeren naar de paddock. Dat kan ook niet, want een groot deel staat inmiddels al onder water. Momenteel is het zelfs helemaal verboden om naar het circuit te komen. Dat klinkt weinig veelbelovend voor het aankomende race-weekend.

Volgens bronnen komt de Formule 1 woensdagmiddag rond 14:00 met een update over het Grand Prix-weekend. De meeste teams zouden de wens hebben uitgesproken om het weekend door te laten gaan, al dan niet met een aangepast programma. En als we de beelden zo zien, lijkt dat ook noodzakelijk.

Formule 1
  • NLBeeld