Sergio Perez hard in de muur in Q1 Monaco!

De Mexicaan heef zijn kans op pole weggegooid nog voordat de kwalificatie goed en wel begonnen was. Een fout in de eerste bocht kwam Checo duur te staan.

Sergio Perez in de muur in Q1 Monaco!

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is in een drama geëindigd voor Sergio Perez. Vlak na de eerste, vrij voorzichtige runs in Q1 begon de Mexicaan aan een nieuwe ronde, maar bij het insturen van St. Devote raakte hij de staart van zijn Red Bull kwijt. Net als Alex Albon in FP1 raakte Perez eerst met het achterwiel de muur, waarna ook het voorwiel een fikse tik meekreeg.

Game over

Sergio's crash veroorzaakte uiteraard een rode vlag situatie, maar voor de Mexicaan zijn de problemen wellicht nog veel groter. Perez zal niet alleen vanaf de allerlaatste plek starten op het circuit waar inhalen vrijwel onmogelijk is, maar wellicht ook een versnellingsbak kwijt zijn.

De harde impact op de achteras kan immers verregaande schade veroorzaakt hebben. Bij het vergelijkbare incident van Alex Albon was immers ook een bakwissel nodig. Later in het seizoen zal de verloren versnellingsbak Checo hoogstwaarschijnlijk gaan dwarsbomen bij zijn ambitieuze jacht op de titel.

Formule 1
  • Formula 1