Webber haalt hard uit naar Pérez: 'Zelfs ik als ouwe zak kan dat'

Die andere Red Bull #2 coureur heeft geen goed woordje over voor de tegenvallende prestaties van Sergio Pérez. Het feit dat de Mexicaan in de races wel plekken goedmaakt zegt volgens Webber helemaal niets.

Webber haalt hard uit naar Pérez: 'Zelfs ik als ouwe zak kan dat'

Het leven gaat momenteel niet over rozen voor Sergio Pérez. Na de piek in Azerbeidzjan is de Mexicaan in de laatste paar races een diep dal ingegaan. Vanaf Monaco wist hij het te presteren om vijf keer op rij vroegtijdig uitgeschakeld te worden in de kwalificatie. In de races vocht hij zich - op Monaco na - telkens terug, maar een serie podiums bleef uit.

In Oostenrijk behaalde hij zijn beste resultaat uit de reeks met een derde plek achter de inferieure Ferrari van Charles Leclerc. Ondanks het vertrouwen uitgesproken door teambaas Christian Horner staat de druk er dus vol op bij Red Bull's onbetwiste nummer twee.

Pretty bad for a #2 driver

Het geklungel van Checo is ook die andere bekende number two driver in negatieve zin opgevallen. In zijn verslag voor het Britse Channel 4 haalde Mark Webber zijn verre opvolger namelijk flink onderuit. De Australiër constateerde dat Pérez zich geen raad weet met veranderlijke omstandigheden. Kwalificeren is nu dan ook niet bepaald zijn sterkste punt:

"Ik denk dat het nogal duidelijk is dat kwalificeren op dit moment zijn zwakke plek is. En ook wanneer er een veranderingen zijn in de omstandigheden bij de voorbereiding die het moeilijker maken voor hem om nette rondes af te leveren heeft hij allerlei problemen. Het is een opeenstapeling van. We hebben gezien dat de kwalificaties op de zaterdag voor hem niet gewerkt hebben."

Ouwe zak

De lovende woorden van Christian Horner over de moves en prestaties van Pérez tijdens Grand Prix gaan er bij Mark niet in. De inmiddels 46-jarige ex coureur vindt plekken winnen in de race met een auto als de Red Bull helemaal niets bijzonders. De nuchtere Aussie beweert dat zelfs hij als hoogbejaarde commentator hetzelfde zou kunnen presteren:

"Races, mate, iedereen kan daarin naar voren komen. Zelfs ik kan dat, ook al ben ik nu een oude zak. [Perez] moet zijn kwalificaties op orde krijgen, hij moet [zijn prestaties] in wisselvallige omstandigheden op orde krijgen. Ik denk dat het hem zal lukken, maar op dit niveau moet je kunnen leveren in alle omstandigheden."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, NL Beeld / Action Press