Verstappen gediskwalificeerd bij simrace voor wraakactie (video)

De tweevoudig wereldkampioen kon het hoofd niet koel houden bij een simrace op Spa. Nadat hij door een concurrent van de baan getikt werd besloot Max wraak te nemen. Het leverde hem een diskwalificatie op.

Verstappen gediskwalificeerd bij simrace voor wraakactie (video)

Max Verstappen is een pure racer. Vrijwel elk moment van de dag wijdt de Nederlander aan een of andere vorm van vierwielige competitie. Op zijn weekje vrij zit hij bijvoorbeeld niet te loungen bij het strand, maar test hij fanatiek een nieuwe GT3 Ferrari.

Wanneer er geen circuit in de buurt is vermaakt hij zich met de simracerij. Als lid van Team Redline neemt Verstappen deel aan serieuze virtuele evenementen. Afgelopen zondag reed hij mee bij de Golden Toast Grand Prix op de digitale variant van Spa Francorchamps.

Wraakactie

In de La Source hairpin kreeg Verstappen een aanvaring met concurrent Sven Ole-Haase. De Duitser verremde zich en tikte zowel Verstappen als teamgenoot Diogo Pinto van de baan.

Max was nogal aangebrand over de situatie, en besloot het heft in eigen hand te nemen. Verstappen joeg achter Ole-Haase aan en tikte hem in Bruxelles doelbewust van de baan. De actie werd door de commentatoren al voorspeld.

Diskwalificatie

De actie van Verstappen werd bij de wedstrijdleiding uiteraard niet gewaardeerd. Vanwege zijn onsportieve gedrag kreeg hij resoluut de zwarte vlag uitgereikt en gediskwalificeerd. Het is nog niet duidelijk wat het incident betekent voor de verdere simcarriere van de Nederlander.

Vanwege zijn prominente positie zal hij waarschijnlijk meer bescherming genieten dan een normale simracer. Een definitieve uitsluiting zal daardoor uitblijven.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool