Verstappen vermaakt zich met GT3-test op Mugello

Op zijn vrije weekje kon Max kennelijk niet stilzitten. De Nederlander besloot samen met vriend Thierry Vermeulen een stel GT3-bolides aan de tand te voelen op het circuit van Mugello.

Verstappen vermaakt zich met GT3-test op Mugello

Voor de meeste coureurs bestaat het leven - gek genoeg - niet voor de volle honderd procent uit racen. Naast de racerij houden ze er allerlei hobby's, bedrijfjes en projecten op na. Max Verstappen is echter anders dan zijn conculega's.

Op zijn vrije weekje tussen de Grand Prix van Groot Brittanië en Hongarije besloot de Nederlander niet naar tennis te kijken, een modeshow bij te wonen of te gaan golfen, maar gewoon lekker door te scheuren in ander snel spul.

Ferrari vs Porsche

Onder de Verstappen.com Racing-vlag is Max hoofdsponsor van Thierry Vermeulen, de zoon van zijn manager Raymond Vermeulen. Thierry komt voor het team van Emil Frey Racing uit in de GT World Challenge met een Ferrari 296 GT3.

De fonkelnieuwe racer uit Maranello heeft zich dit seizoen al bewezen met zeges bij de 24 uur van de Nürburgring en Spa Francorchamps. Verstappen voelde de auto op het circuit van Mugello aan de tand in een vergelijk met de concurrent van Porsche: de 992 GT3.

GT3 to the Max

De GT3-avonturen van Verstappen maken meteen de tongen los over een mogelijk optreden bij een van de grote endurance races. Naast de Nürburgring en Spa Francorchamps is de legendarische race op Le Mans vanaf volgend jaar ook open voor de klasse.

Nu Red Bull de handen ineen geslagen heeft met Ford zou Max zich kunnen inschrijven met de splinternieuwe Mustang GT3. De marketingjongens bij beide merken zullen het nu al uitjoelen van plezier.

Ondanks hints van Verstappen over een mogelijk start op de Nordschleife zijn er tot nu toe nog geen concrete plannen. Het domineren van de Formule 1 gaat op dit moment even voor.

Formule 1
  • Max Verstappen