Red Bull trekt stekker uit DTM-team

Na slechts twee seizoenen houdt Red Bull het alweer voor gezien in de DTM. De energiedrankjesfabrikant heeft klaarblijkelijk geen vertrouwen in nieuwe eigenaar ADAC.

Red Bull trekt stekker uit DTM-team

Na twee jaar zet Red Bull Racing opnieuw een punt achter het DTM-project. Het team zette vanaf 2021 twee Ferrari's met de ondersteuning van officieus fabrieksteam AF Corse.

De 488 GT3-machines uitgedost in AlphaTauri en Red Bull-liveries waren met mannen als Alex Albon en Liam Lawson meteen competitief. Lawson greep vorig zelfs maar net naast de titel na een controversiële finalerace op de Norisring.

Geen vertrouwen

Red Bull en AF Corse zouden in eerste instantie doorzetten met de nieuwe Ferrari 296 GT3, maar de plotselinge verkoop van de DTM aan Duitse autosportbond ADAC gooide roet in het eten.

De overname wekte kennelijk geen vertrouwen op bij de Oostenrijkse renstal. Het vertrek van goede vriend en DTM-opperhoofd Gerhard Berger - de eerste Red Bull-atleet en voormalig Toro Rosso teameigenaar - was daarbij ongetwijfeld een factor.

Coureurs Nick Cassisdy en Felipe Fraga kunnen daardoor op zoek naar een andere schnabbel. Door het ontbreken van Red Bull's financiële steun trekt AF Corse zich ook volledig terug.

Red Bull en de DTM

Red Bull Racing Abt-Audi TT-R, 2003.

Door het vertrek van Red Bull komt er ogenschijnlijk definitief een einde aan een lange relatie met de Deutsche Tourenwagen Masters. Red Bull was namelijk al sinds de revival van de serie in 2000 een vaste noot op de grid. Met Audi en Mattias Ekström werden twee titels binnengehaald in 2004 en 2007.

Red Bull beperkte zich in typische stijl echter niet tot één Duitse autogigant. In 2014 verbond het merk zich namelijk ook nog even aan Audi's aartsrivaal BMW. In het keihard gevecht tussen de twee 'premium' merken kon Red Bull dus niet verliezen.

Het is nog niet bekend of Red Bull z'n heil ergens anders zal gaan zoeken, aangezien er nu een flink budget vrijgekomen is. Wellicht zien we de kleuren binnenkort nog terug op een GT3-machine op Le Mans.

Autosport
  • Red Bull Content Pool