Officieel: Gerhard Berger verkoopt DTM aan ADAC

Een dag na de opheffing van moederbedrijf ITR is de deal met de ADAC gesloten. Vanaf nu valt het merk DTM onder de portfolio van de Duitse auto- en motorsportbond.

Officieel: Gerhard Berger verkoopt DTM aan ADAC

Na een zeer korte stint als GT3-kampioenschap heeft de DTM z'n onafhankelijkheid op moeten geven. Zonder onderscheidende auto's kon het kampioenschap zich niet staande houden op de overvolle GT3-markt.

In een wanhopige poging om het merk in leven te houden zette ITR/DTM president Gerhard Berger gisteren nog een streep door het moederbedrijf, waardoor de weg vrijgemaakt werd voor een verkoop aan aartsrivaal ADAC.

DTM-label

Aangezien de ADAC al de GT Masters runt is het niet helemaal duidelijk wat er met de DTM zal gaan gebeuren. Zoals gezegd heeft de serie immers geen toegevoegde waarde. Het runnen van de DTM kan ADAC's eigen serie immers eigenlijk alleen maar in de weg zitten.

De andere elementen van het pakket, zoals DTM Trophy (GT4), DTM Classic, DTM Electric en DTMEsports kunnen beter van pas komen. Wellicht zal de ADAC niets meer doen dan de DTM-naam op de GT Masters plakken en het voorprogramma daaraan toe te voegen.

Voortbestaan van het merk

De lovende woorden van Berger lijken die laatste theorie te bevestigen. De voormalig F1-coureur en Toro Rosso-chef heeft het namelijk over het overhevelen van de merkrechten van de DTM, en niet het kampioenschap zelf. Onder de ADAC zal het merk volgens Gerhard een lang leven beschoren zijn:

"Nu is de tijd gekomen om de basis voor de langetermijntoekomst van de DTM te creeeren. Daarom heb ik besloten om het merk over te dragen aan ADAC. Ik ben er sterk van overtuigd dat het merk in de juiste handen is bij de ADAC."

"Door de langetermijnervaring, gevestigde structuren en de toewijding van de organisatie aan de motorsport is de ADAC in staat om de DTM verder te ontwikkelen. De voorwaarden voor het voortbestaan van succesvolle motorsport op het hoogste niveau voor vele jaren zijn daarmee aanwezig."

Autosport
  • DTM, Red Bull Content Pool