Marko verbiedt Nordschleife F1-run Verstappen: 'Helmut wist dat ik de limiet op zou zoeken'

Max is niet uitgenodigd bij Red Bull's retro Formule 1-feestje op de Nordschleife. RBR-rijdersmanager Helmut Marko had geen vertrouwen in de zelfbeheersing van de Nederlander!

Marko verbiedt Nordschleife F1-run Verstappen: 'Helmut wist dat ik de limiet op zou zoeken'

Op 9 september viert Red Bull een groot Formule 1-feest op de iconische Nürburgring Nordschleife. In het voorprogramma van de 12H van de Nürburgring zullen grote namen zoals Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo in actie komen met oudere F1-bolides.

In het geval van Seb wordt de Red Bull RB7 uit 2011 geprepareerd. De wagen die hem zijn tweede titel gaf zal dit keer echter rijden op een klimaatneutrale synthetische brandstof.

Geen vertrouwen in Verstappen

Met twee prominente Red Bull-stuurlui aan boord en een datum tussen de Grand Prix van Italië en Singapore zou je wellicht ook die andere bekende Red Bull-rijder in september op de 'Ring verwachten. Max Verstappen moet het evenement echter noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan.

Bij een meeting rond Red Bull Formula Nürburgring werd de Nederlander door Helmut Marko namelijk expliciet verboden mee te rijden. De 80-jarige ijzervreter had er geen vertrouwen in dat Max zich zou gedragen bij de demorun, zaldus Max:

"Ik wilde het doen, maar ik mocht het niet van Helmut. Hij wist dat ik zou proberen de limiet op te zoeken. Ik had het heel graag gedaan."

"Ik wilde geen onnodige problemen veroorzaken. Ik hoorde dat dit [evenement] eraan kwam, en Helmut zat aan tafel toen het naar voren kwam, en hij zei: 'Nee, nee, nee, dat ga je niet doen!'"

Marko had gelijk

Als liefhebber van de lichtere, kleinere V8-generatie en groot bewonderaar van de Nordschleife is Verstappen uiteraard teleurgesteld dat hij niet mee mag rijden. De regerend wereldkampioen gaf echter toe dat er een kern van waarheid in Marko's zorgen zat. Hij was er namelijk inderdaad vol voor gegaan:

"Ik was er zeker voor gegaan. Maar je hebt niet de demobanden nodig, [maar] een set echte banden, wat niet toegestaan is."

Dan maar GT3

Het gevaar van de gevreesde Grune Hölle is voor hem bovendien geen issue. Op een later moment zou hij graag nog eens een rondje willen doen over het iconische circuit, óók als dat met een GT3-auto moet:

"Het is ook riskant om hier [in Montreal] te rijden. Het hang er gewoon vanaf hoe je de vangrail raakt. Dat is normaal niet het plan, natuurlijk."

"Maar hopelijk kan ik [op de 'Ring rijden] op een dag doen. Het zou geweldig zijn in een F1-auto. Maar als het niet toegestaan is in een F1-auto, dan misschien op een dag in een GT3-auto."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool