Brad Pitt's F1-film gaat verder zonder Brad Pitt

De opnames voor de naamloze Apple TV+ F1-film gaan in Hongarije gewoon door. Steracteur en boegbeeld van het project Brad Pitt blijft echter vrolijk thuis.

Brad Pitt's F1-film gaat verder zonder Brad Pitt

De ongetitelde Apple TV+ Formule 1-film houdt de gemoederen de laatste tijd flink bezig. De verkapte remake van de beruchte race-lachfilm Driven wordt immers binnen en buiten het paddock gezien als het volgende Drive To Survive-moment voor de sport.

De film rond het fictieve APX GP-team, ervaren coureur Sonny Hayes (Pitt) en Lewis Hamilton-kloon Joshua Pearce (Damson Idris) zal met behulp van 'echte beelden' een toekomstbeeld van een zeer diverse, inclusieve en tolerante Formule 1 schetsen.

Pits zonder Pitt

Afgelopen weekend liep de productie van de film echter tegen een muur aan nadat acteursvakbond SAG-AFTRA zich bij de lopende schrijversstaking in Hollywood voegde. Als prominent lid van de vakbond legde Pitt meteen het werk neer, waardoor al snel in de media gemeld werd dat de film volledig stil lag.

Volgens The-Race is daar echter niets van waar. De geplande opnames op de Hungaroring zullen namelijk gewoon plaatsvinden, maar wel met een aangepast schema. De productie zal zich vooral gaan richten op beelden van de aangepaste Formule 2-auto's op het circuit, en het reilen en zeilen in de pits en paddock. Pitt is voor deze opnames kennelijk niet nodig.

Rekken tot Zandvoort

Het is nog onduidelijk hoeveel Apple en Lewis Hamilton's productiemaatschappij Apollo Films op beeld kunnen krijgen voordat Brad weer nodig is. Op een gegeven moment zullen de Pitt-loze scenes immers opraken.

Het lijkt er sterk op dat de productie niet gerekt zal kunnen worden tot de Grand Prix van Nederland eind augustus. Tenzij de staking tegen die tijd opgeheven is zullen de fans in Zandvoort dus geen glimp kunnen opvangen van de 59-jarige Amerikaan en zijn veredelde Formule 2-bolide.

Formule 1
  • NL Beeld Avalon