Sergio Pérez in de muur bij FP1 Hongarije (video)

De vers geüpdatete Red Bull kan meteen weer opgelapt worden. Tijdens de eerste vrije training parkeerde Sergio Pérez zijn bolide hard in de muur.

Sergio Pérez in de muur bij FP1 Hongarije

Na vijf teleurstellende races staat Sergio Pérez dit weekend extra onder druk. Met de terugkeer van Daniel Ricciardo bij AlphaTauri heeft Red Bull een duidelijk signaal afgegeven richting de beroerd presterende Mexicaan.

DannyRic zal bij het zusterteam immers geëvalueerd worden voor een mogelijk Red Bull-stoeltje in 2025. Het was dus zaak dat Checo vanaf het begin af aan er goed bij zou zitten in Hongarije.

Meteen mis

Al bij de eerste vrije training op de krappe Hungaroring ging het echter grandioos mis voor Sergio. Bij bocht vijf zette hij een paar wielen in het gras, waardoor zijn vers geüpdatete RB19 in een spin belandde.

Een lullige impact met de muur zorgde voor flinke schade aan de voorvleugel, voorwielophanging en de voorste hoek van de vloer. De wedstrijdleiding bracht meteen de rode vlag uit.

Deja vu

Pérez is uiteraard ongedeerd, maar de schade aan zijn wagen is aanzienlijk. Doordat het incident in de eerste vijf minuten plaatsvond mist hij bovendien waardevolle testtijd. Nu de regen inmiddels aangekomen is kan hij bovendien niet werken aan zijn naar eigen zeggen zeer zwakke vorm in wisselende omstandigheden. We kunnen ons dus opnieuw opmaken voor een vroege exit bij de kwalificatie.

In de cockpit van de tweede AlphaTauri kan een bepaalde Australiër zijn wereldberoemde brede glimlach vast niet onderdrukken....

Formule 1
  • Formula 1