Horner spreekt het uit: Ricciardo jaagt op stoeltje Pérez

Red Bull's opperhoofd heeft het eindelijk toe moeten geven. De move van Daniel Ricciardo naar AlphaTauri heeft uiteraard maar één doel: bewijzen dat hij de ideale vervanger is van Sergio Pérez.

Horner spreekt het uit: 'Ricciardo jaagt op stoeltje Pérez' 

Dit weekend keert Daniel Ricciardo na klein jaartje als promojongen terug op de grid. De populaire Aussie vervangt de bij AlphaTauri consistent klungelende Nyck de Vries voor de Grand Prix van Hongarije.

De motivatie van de achtvoudig Grand Prix winnaar was uiteraard meteen duidelijk: het halve seizoen AT dient als advertentie voor DannyRic als kandidaat voor het tweede stoeltje bij Red Bull Racing. Conculega Sergio Pérez heeft zich de afgelopen vijf races immers ook niet van zijn beste kant laten zien.

Het beestje bij de naam

Het grootste publieke geheim binnen de paddock werd door het team van Red Bull niet ontkend noch bevestigd. Tegenover The-Race durfde teambaas Christian Horner nu toch een keer het beestje bij de naam te noemen. Volgens de Brit is een switch voor volgend jaar echter (nog) niet aan de orde. Sergio Pérez zal voor 2024 aanblijven, maar het aflopen van zijn contract geeft Ricciardo een kans op 2025:

"Er zijn geen gedachten of verwachtingen daarbuiten. We hebben hem aan AlphaTauri geleend tot het einde van het jaar. Natuurlijk zullen onze coureurs voor volgend jaar opnieuwe Max en Checo gaan zien, maar het is altijd goed om talent op reserve te hebben."

"Ik denk dat de manier waarop Daniel naar AlphaTauri kijkt..hij wil zich zeker inzetten voor die Red Bull van 2025. Dat is zijn doel. En door naar AlphaTauri te gaan, ik denk dat hij dat ziet als zijn beste route om zichzelf kenbaar te maken voor 2025."

De verwachtingen

Voordat het zover is zal Daniel zich uiteraard nog door twaalf Grand Prix met het B-team moeten worstelen. Als bewezen winnaar en Red Bull-veteraan zijn de verwachtingen natuurlijk anders voor Ricciardo dan voor collega Yuki Tsunoda. Horner verwacht gezien de vorm van AlphaTauri geen wonderen van The Honeybadger, maar zou graag willen zien dat Ricciardo zijn oude vorm definitief terugvindt en vasthoudt:

"Allereerst moest het duidelijk zijn of hij het wilde doen. In een AlphaTauri stappen is heel anders dan een auto van Red Bull rijden. En het zal zeker z'n uitdagingen hebben. Waar we zeker van moesten zijn was of hij klaar was voor die uitdaging, vechten om uit Q1 te komen. En hij leek meer dan blij om terug te gaan naar die situatie, om terug om de grid te komen en weer een Formule 1-coureur te zijn."

In het junior team zijn de verwachtingen erg hoog, maar Daniel is geen junior coureur. Hij heeft zich al bewezen in de tijd die hij met ons gehad heeft, En daardoor draaide het gewoon om er zeker van te zijn dat hij de vorm waarvan we wisten dat hij die kon hebben terugvond."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool