'Nyck de Vries' haalt Red Bull neer: 'Jullie hebben Lewis Hamilton's achtste titel gestolen'

De recent ontslagen Nederlander heeft een paar zeer ongezouten uitspraken de ether in geslingerd. Volgens diverse publicaties zou "Nyck de Vries" met modder zijn gaan gooien naar zijn voormalig werkgever nadat het een Red Bull Racing-stoeltje voor 2025 beloofd was...

'Nyck de Vries' haalt Red Bull neer: 'Jullie hebben Lewis Hamilton's achtste titel gestolen'

De saga rond het ontslag van Nyck de Vries begint vreemde vormen aan te nemen. De Nederlander werd recent de deur gewezen bij AlphaTauri na tien teleurstellende optredens voor het team.

Red Bull derde rijder Daniel Ricciardo werd meteen klaargestoomd om hem te vervangen. In de media bleef het van beide kanten opvallend stil in de nasleep van het ontslag, Het ontbreken van venijnige uitspraken van een verbitterde De Vries heeft bij sommige publicaties de stoppen kennelijk door laten slaan.

"Nyck de Vries zei"

Diverse bronnen melden nu dat Nyck een paar zeer pittige uitspraken gedaan zou hebben over zijn voormalige werkgever. De Vries zou de giftige en nietsontziende sfeer binnen het Red Bull rijdersprogramma aan de kaak gesteld hebben. Red Bull rijdersmanager Helmut Marko zou met hem een meerjarige contract afgesloten hebben, met de belofte van het tweede Red Bull-stoeltje vanaf 2025:

"Het was een totale verrassing voor me. Ik verwachtte het niet. Ik tekende een contract voor meerdere jaren en werd het tweede Red Bull-stoeltje beloofd voor 2025!"

Vals spel

De bovenstaande uitspraak is al geen toonbeeld van geloofwaardigheid, maar volgens de publicaties ging De Vries zelfs nóg verder. De voormalig derde rijder van Mercedes zou zijn kans gepakt hebben om Red Bull te beschuldigen van vals spel tijdens de beruchte seizoensfinale van 2021. Red Bull zou daarbij de achtste titel van Mercedes-oogappel Sir Lewis Hamilton gestolen hebben:

"Ik ben teleurgesteld maar niet verrast [door het ontslag] door de manier waarop jullie de achtste titel van Lewis Hamilton gestolen hebben!"

Fake news

De controversiële uitspraken van "Nyck de Vries" nemen we maar met een paar kilo zout. Een bronvermelding is immers niet te ontdekken, en de ongefundeerde en bizarre claims lezen opvallend veel als een tweet uit het radicale #TeamLH kamp.

Het lijkt er sterk op dat het gebrek aan commentaar van de Nederlander handig gebruikt wordt om toch even wat modder richting Red Bull te gooien. De term fake news is hier wel een keer op zijn plaats.

Formule 1