Sky Sports Deutschland noemt Hamilton achtvoudig wereldkampioen 

De Duitse afdeling van Sky heeft een flinke blunder gemaakt. Bij een interview met Sir Lewis Hamilton duidde de zender de Brit aan als achtvoudig wereldkampioen...

Sky Deutschland noemt Hamilton achtvoudig wereldkampioen 

Het is al meer dan een jaar geleden dat het seizoen van 2021 op een bijzondere en volgens sommigen extreem controversiële manier afgesloten werd. De unieke safety car procedure uitgevoerd op aanwijzing van toenmalige wedstrijdleider Michael Masi gaf Max Verstappen één ronde om de titel te veroveren ten koste van Lewis Hamilton.

Inmiddels weten we allemaal wel hoe dat afgelopen is. Bij de Duitse afdeling van Sky Sports heeft er echter toch iemand liggen slapen tijdens die zinderende finale. Bij een interview met Sir Lewis Hamilton beschreef het onderschrift hem namelijk als '8 x F1-Weltmeister'.

De Braziliaanse werkelijkheid

In Brazilië is Lewis al een tijdje achtvoudig wereldkampioen, maar in de rest van de wereld (afgezien van een eilandje in de Noordzee) heeft iedereen moeten erkennen dat hij nummer acht verloor aan een vervelende Nederlander in een drankjesauto. Sky Sports Deutschland voelt zich kennelijk dus toch iets meer Braziliaans (of Brits) dan Duits.

Donkere Sky

Waarschijnlijk was de controversiële ondertitel niet meer dan een foutje van een medewerker met vettige vingers, maar via de Britse afdeling heeft Sky helaas een reputatie opgebouwd voor dit soort partijdige fratsen.

De zender bracht in 2021 immers een kerstboodschap uit waarin de Copse-crash van Verstappen vrolijk werd afgebeeld. Vorig jaar was er opnieuw een rel na de uitspraken van pit correspondent Ted Kravitz over 'een gestolen titel', waarna Verstappen en Red Bull en kortstondige boycott instelden.

De Duitse afdeling bleef tot nu toe buiten schot, maar door een lullige tikfout zou daar best wel eens verandering in kunnen komen. Of de vloeiend Duits sprekende Verstappen er dit keer wederom een groot probleem van zal maken valt nog te bezien.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress, Sky Sports Deutschland