Verstappen verklaart Sky Sports boycot: 'Het hele jaar al disrespect' 

Sinds de Grand Prix van Mexico is Max niet meer bereid om de Britse zender te woord te staan. De uitspraken van pitreporter Ted Kravitz in Austin waren volgens de Nederlander de druppels die de emmer deden overlopen. De constante disrespect richting hem en zijn team is niet langer acceptabel.

Verstappen verklaart Sky Sports boycot: 'Het hele jaar al disrespect' 

Afgelopen weekend sprak Max Verstappen een boycot uit tegen officiële F1-zender Sky Sports. De uitspraken van pitreporter Ted Kravitz in de nabeschouwing van de Grand Prix van Amerika hadden de tweevoudig wereldkampioen namelijk tegen het zere been gestoten.

In de clip fantaseerde Kravitz over een overwinning van Hamilton in Austin, waarbij hij het uiteraard niet kon laten om Abu Dhabi 2021 en de 'gestolen' titel naar voren te halen. Ted sloot zijn verhaaltje af met de conclusie dat Verstappen dit jaar alleen maar zo dominant is vanwege zijn auto, ontworpen door designmeester Adrian Newey.

Constant disrespect

Meteen na het kenbaar maken van de boycot leek het alsof Verstappen zich in het bijzonder gestoord had aan het commentaar van Kravitz in Texas. Tegenover Autosport legde de Nederlander echter uit dat het niet specifiek die uitspraken waren die hem tot actie bewogen.

Het ultra pro-Britse kamp van Sky is namelijk al het hele jaar bezig om hem op elke mogelijke manier aan te vallen en af te kraken. Ted's gedichtje was gewoon net even te veel:

"Het had niets te maken met dit weekend. Maar dit jaar is het gewoon constant, ja, zo goed als dagelijks disrespect, in het bijzonder van een bepaald persoon. En het is genoeg. Ik accepteer het niet."

Leven in het verleden

Max stoorde zich er vooral aan dat steeds hetzelfde verhaaltje weer afgedraaid werd bij Sky. Bij de kleinst mogelijke kans om het te doen werd Abu Dhabi 2021 weer naar voren gehaald. Verstappen snapt niet waarom de zender in het verleden blijft leven, en de massa op social media steeds verder blijft opstoken. Daar wil hij niet aan meewerken:

"Je kunt niet in het verleden leven. Je moet gewoon verder gaan. Social media is een heel giftige plek, als je je constant zo opstelt live op TV, dan maak je het alleen maar erger in plaats van het beter te maken. Als je mij disrespect blijft tonen, dan tolereer ik dat op een bepaald punt niet meer. Dat is waarom ik besloten heb te stoppen met ze te beantwoorden."

Bye bye Sky

Zoals met alles lijkt Verstappen resoluut te zijn in zijn boycot van Sky. Hij zal de bijzonder partijdige opstelling en aparte vragen van de zender ongetwijfeld niet gaan missen. Gezien het feit dat de officiële uitzendpartner van de Formule 1 het vorig jaar nodig vond om zijn crash op Silverstone te gebruiken als achtergrond voor een kerstboodschap doet hij daar goed aan.

Voor Sky is de situatie echter vrij pijnlijk. Als één van de grootste spelers op de markt hebben ze prompt geen toegang meer tot de snelste en meest succesvolle coureur van dit moment.

De implicaties daarvan lijken al aangekomen te zijn bij het management van de zender: Ted Kravitz was in zijn nabeschouwing van Mexico opeens opvallend positief over Verstappen. We hebben echter zo'n vermoeden dat die aanpak weinig uit zal halen.

Formule 1
  • BrunoPress