Rich Energy's William Storey feliciteert Lewis Hamilton met achtste wereldtitel

De charlatan achter de voormalige Haas-sponsor heeft alvast even de conclusie getrokken voor de FIA. Nu duidelijk is geworden dat Red Bull de budget cap heeft overtreden moet Max Verstappen's eerste wereldtitel overgedragen worden aan Sir Lewis Hamilton.

Rich Energy feliciteert Lewis Hamilton met achtste wereldtitel

De FIA zit nog midden in het proces om een straf te bepalen voor budget cap overtreders Red Bull Racing, maar bij volgens hun oude Britse 'rivaal' is het al een uitgemaakte zaak. We hebben het natuurlijk over Rich Energy, het twijfelachtige 'premium British performance energydrink'-bedrijf dat in 2019 de Formule 1 binnenviel als hoofdsponsor van Haas.

Onder leiding van excentrieke oprichter William Storey opende Rich Energy vrijwel meteen het vuur op Red Bull. Na tegenvallende resultaten voor Haas viel Storey uiteindelijk zijn eigen team af, voordat het bedrijf door rechtszaken, intern gekibbel en onbetaalde rekeningen aan Haas de F1 weer uit gejaagd werd.

Titel voor Hamilton

Na meerdere dreigementen om terug te keren in de sport met een eigen team heeft Storey in de nasleep van de budget cap-saga opnieuw in de spotlights weten te werken. Nu zijn aartsrivalen bij Red Bull in het verdomhoekje staan ziet William zijn kans schoon om ze nog een paar trappen na te geven.

Storey meent namelijk dat de 'kleine' overtreding van de budget cap voldoende is om de titel van Max Verstappen door te geven naar Sir Lewis Hamilton. Dat is namelijk cruciaal om de integriteit van de sport te bewaren.

'Integriteit'

Het feit dat iemand die logo's en renders steelt, zijn rekeningen niet betaalt en een spookbedrijf runt het durft te hebben over integriteit is op z'n zachtst gezegd ironisch te noemen. Van enige zelfreflectie hoeven we William natuurlijk niet te beschuldigen.

De beste man is al jaren naarstig op zoek naar een manier om Red Bull te gronde te richten. Nu de FIA het team schuldig heeft geacht aan het doorbreken van het budgetplafond heeft de Brit eindelijk een stok gevonden om mee te slaan.

Formule 1
  • BrunoPress