Rich Energy jat render om F1-plannen te promoten

Onze favoriete F1-sponsor is weer terug met nieuwe loze beloftes en schimmige praktijken.

Rich Energy jat render om F1-plannen te promoten

Ondanks alle controverse en hilariteit lijkt de Formule 1 maar niet van Rich Energy af te kunnen komen. De 'Red Bull-concurrent' van de zonderlinge William Storey is vastberaden om een terugkeer te maken in de koningsklasse van de autosport. Na de valse starts met Force India en Williams en de soap rond Haas F1 moet Rich Energy volgens Storey een echte titelsponsor gaan worden.

Vage plannen

In de aanloop naar het seizoen van 2021 deed Storey een aantal cryptische aankondigingen op Twitter. Rich Energy zou een partner gevonden hebben die een meerderheidsaandeel in een bestaand Formule 1 team zou hebben genomen.
Volgens Storey zou zijn bedrijf dat team in 2021 als kleinere sponsor steunen, om het seizoen erop als volledige titelsponsor aan te treden. Daarop deden geruchten over een sponsordeal met Williams of zelfs een overname van Haas de rondte, maar er kwam uiteindelijk niets van terecht.

Nieuwe livery

Ondanks het complete gebrek aan Rich Energy-stickers op huidige grid blijft het Twitter-account hameren op de F1-plannen van het merk. Vannacht plaatste Rich Energy HQ een render van een 2022-specificatie Formule 1 wagen in een opvallende livery. Het tweekleurige motief doet denken aan de BAR 001 uit 1999, waarop noodgedwongen de kleuren van twee sigarettenmerken samengevoegd werden.

Gestolen model

Da's allemaal lekker creatief, zou je denken. Maar de render komt helemaal niet van Rich Energy zelf. Het gaat namelijk om een model ontworpen voor de Formula SimRacing-serie. Dat is een online kampioenschap gebaseerd op de game rFactor. Omdat het internet geen last heeft gehad van corona-restricties rijdt FSR al met het 2022-model rond. Er staat dan ook in koeienletters 'FSR' op de wielen..

Het houdt niet op..

Rich Energy krijgt op Twitter al de nodige commentaar op de actie, maar heeft nog niet direct gereageerd. Erkenning geven aan merkrechten en andere partijen betalen zit natuurlijk ook niet in hun bedrijfsstrategie. We zijn erg benieuwd hoe de mafkezen van Rich Energy dan toch weer terug gaan keren in de Formule 1. We zetten de popcorn alvast klaar.

Formule 1
  • Rich Energy HQ via Twitter