Formule 1-team Haas en flamboyant Rich Energy nu echt uit elkaar

Na maanden van hilarische avonturen tussen enerzijds Haas F1 en Günther Steiner en anderzijds Rich Energy en William Storey is de kogel door de kerk: de liefde is over. Vanaf nu staat Haas er weer alleen voor.

Haas

Het is voorbij. Zojuist publiceerde Haas F1 een verklaring op Twitter, waarin het team vermeldt dat de samenwerking met Rich Energy definitief voorbij is. De Amerikaanse renstal hield net zo lang vast als ze nodig, om zo in ieder geval aanspraak te kunnen maken op een groot deel van de afgesproken financiële vergoeding.

De saga tussen de twee partijen begon dit jaar met de opmerkelijke toevoegingen van Rich Energy-CEO William Storey. Hij vond dat Haas dit jaar Red Bull Racing al voorbij moest gaan in de ranglijsten. Hoewel het Amerikaanse team vorig jaar grote stappen maakte, gaat het dit jaar een stuk minder goed. Daardoor voelde Storey zich bekocht en zegde eenzijdig de samenwerking op. 

Toen begon de soap pas echt, want Haas deed keurig alsof ze nergens van wisten, terwijl de overige aandeelhouders van Rich Energy probeerden om oprichter Storey uit het bedrijf te kieperen. Dat lukte aanvankelijk, maar onlangs wist William weer binnen te komen. 

Nu blijken de twee partijen op een vriendschappelijke manier uit elkaar te gaan. Aangezien Gene Haas geen zakelijke prutser is, kunnen we ervan uitgaan dat dat betekent dat Rich met geld over de brug is gekomen. Hoe dank ook, vanaf nu is Haas F1 niet meer het Rich Energy Haas F1-team.