Rich Energy blijft Haas F1-team plagen

Nu het Formule 1-seizoen weer op het punt staat te beginnen, zijn alle ogen op Melbourne gericht. Bijvoorbeeld op het team van Haas, dat vorig jaar geen fijn seizoen had, door perikelen met de hoofdsponsor. Dat bizarre Rich Energy pest gewoon door.

Rich Energy

Een opvallende tweet van het account van Rich Energy vandaag. De voormalige hoofdsponsor van Haas wenst Haas-coureur Kevin Magnussen een goed seizoen 2020. Aardig toch? Niet echt, want er komt meteen een sneer achteraan. De twitteraar van dienst (we vermoeden dat William Storey nog steeds de enige werknemer van Rich Energy is) voegt toe "[Kevin] is een coureur van wereldklasse die aan de voorhoede van de F1 mee zou kunnen rijden, als hij tenminste een goede auto zou hebben".

In het tweede seizoen van de Netflix-docu Drive to Survive komt het team van Haas er niet al te best van af. Waar Günther Steiner in het eerste seizoen tot vloekende cult-held werd gekroond, trekt de regie het in het tweede seizoen tot het karikaturale door.

Eigenlijk komt juist de hele soap met sponsor Rich Energy nauwelijks ter sprake. De aandacht wordt opgeëist door gestuntel in het team. Dat die onsamenhangende teamprestatie ook iets te maken kon hebben met het ontregelende gedrag van Rich Energy-CEO William Storey, daar gaat de serie totaal aan voorbij.

Hoe dan ook. Het is voor Haas F1, en voor de sensatie tijdens de races, te hopen dat het team dit jaar weer mee kan rijden om de punten. In ieder geval zou dat ook helpen met het oog op de voortzetting van het grote financieren door Amerikaanse miljardair Gene Haas. Hij heeft aangekondigd dat er resultaten en sponsors moeten komen, omdat hij anders de geldkraan dichtdraait.

Nieuws
  • Haas F1 team