Rich Energy is terug, want Formule 1 is er ook weer

De running gag van vorig Formule 1-seizoen moet toch wel Rich Energy, de sponsor van Haas, zijn geweest. Het bedrijf met zijn bizarre CEO William Storey verdween net zoals het kwam: plotsklaps. Maar ze zijn terug en liggen binnenkort in het koelschap

Rich Energy

Nou ja. Liggen binnenkort in het koelschap. Dat moeten we nog zien. De tweet die de energiedrankjesfabrikant vandaag plaatste moet u dat doen denken. Maar is het ook echt zo? Laten we even de tweet erbij pakken:

Seen legit, right? Nou ja, kijk nog even verder... Het is gewoon een (1) blikje Rich Energy dat in het vak van een ander drankje is gezet in een random koelschap ergens in randomness Engeland. Haha, veel grappiger kan je je marketing niet verprutsen.

Wat vooraf ging

Waarom leest u op een auto(sport)website over een energiedrankjesfabrikant? Normaal zou het hier alleen over Red Bull -sponsor en werkgever van Max Verstappen- gaan, maar Rich Energy heeft zich in 2019 zodanig belachelijk gemaakt dat we ze graag nog even in the spotlight zetten.

Het begon met de deal die het bedrijf sloot met Haas. Vanuit het niets was daar ineens William Storey, niemand kende hem en hij had zomaar geld en een frisdrankfabriek. De drankjes zouden beter en duurder worden dan Red Bull. De ingrediënten waren beter enzovoorts. Toen Top Gear-presentator Chris Harris een blikje in handen kreeg constateerde hij dat de ingrediënten hetzelfde waren als die van de Red Bull en zelfs de voedingswaarden en smaak waren exact overeenkomstig. Het Britse drankje was zelfs hergestellt in Österreich.

Op een of andere manier heeft Storey ergens £25 miljoen vandaan getoverd en overgemaakt aan Haas. Vervolgens was hij dus hoofdsponsor. Daarna begon het pas echt grappig te worden. Fietsenfabriek Whyte Bikes, eveneens uit Engeland, vond dat het logo wel erg veel weg had van hun logo. Iets dat Storey betwistte. Hij lachte het weg en zei dat niemand ooit van Whyte Bikes had gehoord. Whyte reageerde met een hilarische foto: Haas-coureur Romain Grosjean bleek een fiets van het merk te hebben en er ook mee gefotografeerd te zijn. Nul punten voor Rich, 1 voor Whyte. Bij de rechtbank won Whyte ook van alles waardoor het logo van de Haas-wagens verwijderd moest worden.

Toen liep het helemaal uit de hand omdat Storey als een klein kind mensen ging plagen op Twitter. Niet veel later liep de verbintenis tussen het Formule 1-team en de suikerwaterfabriek af. Het was niet te houden. De investeerders zetten Storey uit zijn functies, maar op een of andere manier wist hij toch weer de controle over het bedrijf terug te krijgen.

Nu zit baardige William dus weer op zijn troon. Zijn merk staat echter niet meer op de wagen van Haas, en het team heeft weer zijn vertrouwde rood met witte kleuren terug. Storey weet echter van geen ophouden, en wellicht kunt u binnenkort daadwerkelijk een van zijn blikjes aanschaffen bij een winkel. De kans dat u het merk terugziet op een Formule 1-wagen is echter nagenoeg nul.

Update

Rich Energy blijkt inmiddels titelsponsor te zijn van een motorraceteam. OMG Racing doet mee aan wegraces zoals North West 200 en de Isle of Man TT.