William Storey doet vaag over Rich Energy F1-plannen

Het is weer zover: Rich Energy's CEO William Storey heeft met een paar cryptische video's voor opschudding gezorgd in de media. Bad Santa hint naar de gefaseerde oprichting van zijn eigen Formule 1 team.

William Storey doet vaag over Rich Energy F1-plannen

Na speculatie over deals met Williams en Alfa Romeo heeft Rich Energy CEO William Storey eindelijk van zich laten horen. Storey werkt al een tijd aan een terugkeer voor zijn twijfelachtige energiedrankjesbedrijf omdat hij de strijd aan wil gaan met zijn 'grootste concurrent': Red Bull. Na een seizoen aan de zijlijn als gevolg van de vechtscheiding met Haas F1 en zijn eigen aandeelhouders zegt Will er klaar voor te zijn.

Vage video's

In een set van twee vreemd onderbroken video's op de Rich Energy HQ Twitter-account doet Storey zijn verhaal. In de eerste video geeft hij een samenvatting van de complete geschiedenis van Rich Energy in de F1, inclusief de meerdere pogingen om een eigen F1-team aan te schaffen.

Na een ongemakkelijke cut moeten we verder kijken bij video 2. Hierin legt Storey uit dat het huidige klimaat in de F1 veel schade heeft veroorzaakt aan de sponsorbudgets van teams, waardoor ze in de problemen gekomen zijn. Dit ziet hij als een kans voor een terugkeer. Storey geeft aan dat hij origineel een eigen team wilde creëren voor de nieuwe technische regels en budgetrestricties van 2022, maar door een bevriend investeringsfirma is hij van gedachten veranderd.

Meerderheidsaandeel

Volgens William Storey heeft een 'strategische partner' van Rich Energy recent een deal gesloten om een meerderheidsaandeel in een bestaand F1-team te nemen. Rich Energy zal deel uit gaan maken van dit project als sponsor in 2021, maar een rol als titelsponsor aannemen in 2022. Mogelijk wordt het team dan volledig omgedoopt naar Rich Energy Formule One Team, net zoals Alfa Romeo deed bij Sauber. Over welk team het gaat zegt Storey verder niks.

Chaos

Storey lijkt de eerdere geruchten over een terugkeer met Williams tegen te spreken, maar noemt nieuwe eigenaar Dorilton Capital wel 'our friends'. Dit zou dus de 'strategische partner' kunnen zijn waar hij naar hintte. Er is wat betreft de andere teams nog niets bekend over een eventuele overname. Rich Energy werd eerder wel in verband gebracht met Alfa Romeo, maar echt iets concreets hebben we nog niet gezien.

Vooralsnog kunnen we dus niet veel maken van Storey's vloeiende gebabbel. Tot hij of het team in kwestie een echte aankondiging doet kunnen we niets anders dan wachten op de eerste race in Bahrein. William Storey zegt er als officiële sponsor bij te zijn.

Formule 1
  • William Storey via Twitter
  • Rich Energy HQ via Twitter