Williams verkoopt Formule 1 team aan investeringsfirma

Vers geld voor Williams! Na ruim veertig jaar komt er een einde aan het familieteam Williams. De Formule 1-tak van het bedrijf is verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital uit New York. Nu wil het team weer doorstoten naar de top van het veld.

Williams

Williams heeft alles in huis om een top team te zijn. Ze zijn al heel lang aanwezig in de Formule 1, hebben beschikking over de beste motor en hebben in George Russell een coureur die het in zich heeft om te winnen. Alleen geld had het team niet, waardoor alles de laatste jaren uit elkaar aan het rammelen was.

In de lockdown die het gevolg was van de coronacrisis besloten Claire en Frank Williams (eindelijk) dat het tijd was om de strategie eens goed door te nemen. Konden ze wel alleen doorgaan? De conclusie was nee, en het team zette zichzelf officieel (geheel of gedeeltelijk) te koop. Het is geheel geworden en de verkoop is gegund aan Dorilton Capital uit New York City.

Investeringsmaatschappij

Het bedrijf, geleid door Matthew Savage die in Oxford studeerde en in Londen werkte, investeert doorgaans in industriële-, gezondheidszorg- en voedingsbedrijven. Kennelijk is een Formule 1-team een logische aanvulling. In ieder geval zegt het bedrijf de cultuur van Williams F1 in tact te willen houden en ook in het Engelse Grove te laten huizen. Ze gaan uiteraard wel wijzigingen aanbrengen, want ze willen winnen en geld verdienen met de investering.

Savage: "We believe we are the ideal partner for the company due to our flexible and patient investment style, which will allow the team to focus on its objective of returning to the front of the grid. We look forward to working with the Williams team in carrying out a detailed review of the business to determine in which areas new investment should be directed. We also recognise the world class facilities at Grove and confirm that there are no plans to relocate."

Familie Williams

Uiteraard is de familie WIlliams ook blij om van de bleeder af te zijn, al omschrijven ze het anders. Claire: "This may be the end of an era for Williams as a family owned team, but we know it is in good hands. The sale ensures the team’s survival but most importantly will provide a path to success. We are enormously grateful to Dorilton for the faith they have shown in our team and we look forward to working with them now."

Het is nu nog even afwachten wat deze overname voor 2022 gaat betekenen. De huidige auto gaat ook in 2021 nog dienstdoen voor Williams, dus het zal waarschijnlijk flink lang duren voordat we de effecten van het verse geld gaan zien.