Williams is nu echt klaar voor het nieuwe F1-seizoen

Over exact een week begint het nieuwe Formule 1-seizoen dan eindelijk echt. Voor traditieteam Williams was de corona-achtbaan niet genoeg, want hoofdsponsor RoKIT gooide een extra curveball door op te stappen. Reden voor een nieuwe livery, dit is de "nieuwe nieuwe" Williams.

Williams FW43

Alsof Williams GP het nog niet zwaar genoeg heeft de afgelopen jaren stapte hoofdsponsor Rokit laatst onverwachts op. Het maakte de toekomst van het team dat opgericht werd door Frank Williams, en dat nu onder leiding staat van zijn dochter Claire Williams, nog wat onzekerder. Gelukkig heeft het team in Nicholas Latifi een telg uit een extreem rijke familie in huis. Vader Latifi mag dan investeerder in McLaren zijn, zijn merken staan alsnog op de FW43 raceauto's van George Russell en Nicholas Latifi.

En nu maar hopen dat de auto, zonder het rood van Rokit, het beter doet dan vorig jaar. In de pre-season tests leek het erop dat de FW43 in ieder geval minder slecht was dan de FW42 waarmee het team vorig jaar moest rijden.

Saillant detail van het vertrek van Rokit is nog wel dat de sponsor inmiddels in verband wordt gebracht met Mercedes. Het grote team, dat al geld genoeg heeft, is de motorleverancier van de auto's van Williams.