Rich Energy valt voor nepaccount

Iedereen's favoriete neppe F1-sponsor heeft weer eens een blunder gemaakt. De officiiele Rich Energy-twitter account is gevallen voor de promotie van een nepaccount.

Rich Energy valt voor nepaccount

De Formule 1 is geen makkelijk wereldje, maar er zijn figuren bij die het op de een of andere manier nog moeilijker weten te maken. Zo iemand is William Storey, de baas van de twijfelachtige 'Red Bull concurrent' Rich Energy.

De zonderlinge Britse 'ondernemer' knalde de spotlights in tijdens het F1-seizoen van 2019 als hoofdsponsor van Haas F1. Het duurde niet lang voordat Storey de boel op stelten zette via de officiële Rich Energy Twitter-account. Naast moddergooien naar Haas zocht hij ruzie met Red Bull, een fietsfabrikant en uiteindelijk zijn eigen investeerders.

Niets geleerd

Je zou denken dat William van zijn fouten geleerd heeft nu hij de controle over zijn bedrijf weer teruggewonnen heeft. Met een terugkeer naar de Formule 1 op de agenda zou het verstandig zijn als Rich Energy zich wat meer zou gaan gedragen. Wat professioneler, bijvoorbeeld. Helaas is dat toch iets teveel gevraagd.

Illot

In de zoektocht naar meer publiciteit voor de eindelijk leverbare drankjes pakte de Rich Energy HQ account een positieve tweet aan hun adres op voor een triomfantelijke retweet. De post was gemaakt door Britse Formule 2 racer en Ferrari Academy coureur Callum Illot, wat dus perfect paste in Rich Energy's F1-aspiraties.

Er was alleen een klein probleempje: Callum Illot heeft helemaal niks met de Formule 2 of Ferrari te maken. Callum Ilott wel. De lovende woorden kwamen dus helaas van een nepaccount met waarschijnlijk opzettelijk slechte spelling. Natuurlijk is alle publiciteit goede publiciteit, maar het imago van Rich Energy wordt er niet beter op.

Formule 1
  • Thomas Maher via Twitter