Schumacher, Ilot en Shwartzman blij met Ferrari-test

Ferrari Driver Academy rijders Mick Schumacher, Callum Ilot en Robert Shwartzman hebben met succes een testprogramma doorlopen met een 2018 Ferrari op Fiorano. Het trio bereidt zich voor op runs tijdens officielee vrije trainingen op de Nurburgring en Abu Dhabi.

Schumacher, Ilot en Schwartzman blij met Ferrari-test

Ferrari heeft zijn drie top junioren laten proeven van de snelheid van een moderne F1-auto in voorbereiding op tests later dit jaar. De drie jongelingen zijn allemaal terug te vinden in de top vijf van het Formule 2 kampioenschap en maken een goede kans om voor 2021 stoeltjes over te nemen bij junior-team Alfa Romeo of klantenteam Haas.

Voor de test werd een Ferrari SF71H ter beschikking gesteld, de auto die Sebastian Vettel in 2018 eigenlijk naar de titel had moeten brengen.

Robert Shwartzman

De 20-jarige Rus met een Duitse naam mocht als eerste stoeien met de SF71H. Shwartzman is de teamgenoot van Mick Schumacher by Prema Racing en leek de Duitser het merendeel van het seizoen te snel af te zijn.

Ondanks die aanvankelijk goede vorm vinden we de F3-kampioen van 2019 terug op de vijfde plek in het F2-kampioenschap. Het was voor hem de eerste keer dat hij met een F1-auto mocht sturen:

“Ik heb gedroomd van de dag dat ik voor de eerste keer een Formule 1 auto zou rijden sinds ik een klein kereltje was en vandaag was het eindelijk de dag. Met deze auto rijden was fantastisch en echt leuk. Het vermogen maakt het meeste indruk: wanneer je optrekt lijken de pk's niet te stoppen. De remmen zijn net zo indrukwekkend: de auto stopt wanneer het voelt alsof het te laat is om de bocht te halen. Los van het rijden was het ook speciaal om met het team te werken. Ze zijn met veel en ze letten op elk detail. Ze werken echt op een hoog niveau. Ik wil iedereen bedanken die deze gedenkwaardige dag mogelijk heeft gemaakt."

Robert Shwartzman

Callum Ilot

Ilot mocht als tweede de Ferrari uitproberen. De 21-jarige Brit komt in de F2 uit voor het UNI-Virtuosi team en ligt op dit moment tweede in het kampioenschap, met drie overwinningen.

Callum reed al eerder met een Ferrari-aangedreven F1-wagen tijdens de mid-season test op Barcelona, waar hij mocht sturen met de Alfa Romeo C38. Rijden met de SF71H was volgens hem goede voorbereiding op de test die hij met Haas in de vrije training op de Nürburgring mag gaan doen:

“Dit was een onvergetelijke dag. Ik heb al de kans gehad om met een Formule 1 auto te rijden vorig jaar, maar vandaag kon ik de auto leren kennen met slechts tien dagen te gaan voor mijn debuut tijdens een Grand Prix weekend. Het was zeer nuttig en ik bedank Ferrari voor het geven van die kans. Wat me opviel bij de SF71H was de efficiënte aerodynamica, wat betekent dat je een gripniveau hebt die je gewoon niet vindt in andere categorieën. Je hebt extreem vermogen van de motor en onmiddellijke remkracht."

Callum Ilot.

Mick Schumacher

De 21-jarige erfgenaam van de Rekordmeister moest het langste wachten op zijn beurt. Gezien het feit dat hij vorig jaar in Abu Dhabi al met de Alfa Romeo en de Ferrari heeft gereden is dat op zich geen verrassing.

Schumacher gaat op dit moment aan de leiding van het Formule 2-kampioenschap, met twee overwinningen. Mick vergelijkt de ingewikkelde turbo-hybride SF71H met de F2004 van zijn vader die hij in Mugello mocht besturen:

“I zou graag Ferrari en de Ferrari Driver Academy willen bedanken voor deze kans om achter het stuur van een hybride Fornule 1 wagen te kruipen, een paar dagen voor mijn debuut bij een Grand Prix weekend op de Nurburgring. Het was zeer nuttig om weer aan all procedures te wennen, die zeer complex zijn. Ook was het goed om te ervaren hoe een team werkt op het hoogste niveau van de sport. Een paar weken geleden op Mugello kon ik met een F2004 rijden, een geweldige auto, maar tegenwoordig best ouderwets. Het rijden met een hybride auto van 2018 stelde me in staat om te begrijpen hoe belangrijk de electronica is voor de Power Unit en hoeveel vooruitgang de Formule 1 heeft gemaakt wat betreft de aerodynamica. Ik kan niet wachten om in de cockpit te springen in Duitsland en het zal mooi zijn om voor de eerste keer deel te nemen aan een vrije training voor de ogen van mijn thuispubliek. Er zijn een paar monteurs in het team die met mijn vader gewerkt hebben en dat maakt de dag nog specialer."

Mick Schumacher.
Nieuws
  • Ferrari