Haas F1 maakt rijders voor 2020 bekend. Blijft Grosjean?

U kunt weer twee stoeltjes voor het Formule 1-seizoen 2020 afstrepen, want Haas heeft zojuist zijn lineup voor volgend jaar gepresenteerd. De hamvraag: mag brekebeen Grosjean blijven? Faites vos jeux!

Haas F1

Het antwoord op de vraag in de intro zal u verbazen, want Haas laat alles zoals het is: Kevin Magnussen en Romain Grosjean rijden ook in 2020 voor Haas. Het bericht ontlokte een hartgrondig 'WTF' hier op de redactie, want wij - en het gros van de racefans met ons - waren in de veronderstelling dat Grosjeans dagen bij Haas nu echt waren geteld. Zeker aangezien Nico Hülkenberg op zoek is naar een stoeltje, en we de Hulk toch een stuk sterker inschatten dan de regelmatig fulminerende Fransman ('mate!'...). Maar uiteindelijk is het enige dat verandert, het vertrek van sponsor Rich Energy.

U mag speculeren wat Grosjean precies voor leverage heeft op teambazen Gene Haas en Günther Steiner. Bewijs van een meervoudige moord? Een beerput aan buitenechtelijke kinderen? Wie het weet mag het zeggen. Feit is dat we nog een jaar langer met het gestuntel van de niet bijster sympathiek overkomende brokkenpiloot Romain Grosjean zitten opgescheept. En daarmee bewijst Haas zichzelf en de sport geen goede dienst. Prove us wrong.