Haas rijdt ook na vertrek van Rich Energy in zwart met goud

De soap met Rich Energy lijkt nu echt tot een einde gekomen, nu teambaas Günther Steiner van Haas bekend heeft gemaakt in welke kleuren de auto's van Kevin Magnussen en Romain Grosjean de rest van het seizoen rijden.

Haas F1

Vorige week werd bekend dat de wegen tussen Haas en Rich Energy definitief zouden scheiden. De energiedrankjesfabrikant beraadt zich op een nieuwe strategie (wellicht iets met daadwerkelijk blikjes verkopen) en kan de hoge fee voor het ondersteunen van een Formule 1-team niet meer betalen.

De grootste vraag die daarna rees was: blijft Haas de rest van het jaar in het zwart met goud van de Rich Energy rondrijden of stappen ze weer over op rood-wit-grijs van Haas? Inmiddels heeft Günther Steiner die vraag beantwoordt en alles blijft hetzelfde. Althans, niet helemaal alles, want de woorden Rich Energy worden overal gewist van de site, kleding en de twee Formule 1-wagens.

De sage van Rich Energy begon bij de bekendmaking van de kleurstelling van de auto voor dit seizoen in maart. William Storey beloofde dat het team dit jaar meteen Red Bull Racing zou gaan verslaan. Toen dat niet gebeurde verbrak de flamboyante CEO van de suikerwaterfabrikant eenzijdig de overeenkomst met Haas, waarop een hilarisch avontuur volgde. Haas onthield zich constant van commentaar, maar aan de kant van Rich gebeurde van alles, tot en met een interne coup en zelfs de terugkeer van de afgezette baas.