F1-trollmeesters Rich Energy dreigen opnieuw met terugkeer

Het is dus nog steeds niet voorbij: de bizarre 'Red Bull-concurrent' van de zonderlinge William Storey dreigt opnieuw met een terugkeer in de Formule 1.

F1-trollmeesters Rich Energy dreigen met terugkeer

Twijfelachtige en soms zelfs gevaarlijke sponsordeals waren vooral in de donkere dagen vóór het internet relatief normaal binnen de Formule 1. Regelmatig vielen zogenaamd bulletproof investeerders plotseling om, werden ze achter slot en grendel gezet of verdwenen ze spoorloos.

In het extreem commerciële en mediagerichte F1 van vandaag de dag zijn dat soort praktijken echter een zeldzaamheid geworden. Als je je naam op een F1 wagen wil zien moet je tegenwoordig daadwerkelijk een product verkopen en geld op je naam hebben staan. De tijd van Nigeriaanse prinsen (ja, echt!) is toch wel voorbij.

Storm van stront

Althans, dat dachten we tot 2019. Na mislukte flirts met de restanten van Force India en Williams verbond zelfverklaarde Red Bull-concurrent Rich Energy zich aan het ploeterende Haas team. De belabberde prestaties van het Amerikaanse team en z'n grillige rijders schoten bij de zonderlinge CEO William Storey in het verkeerde keelgat. Storey begon zijn eigen team uit te kafferen in eindeloze rants op de officiële Twitter-account van Rich Energy.

De slechte publiciteit bleef zich vanaf dat punt maar opstapelen: ruzie met Red Bull, interne machtsspelletjes, beschuldigingen van auteursrechtenschending, een verandering van naam, ontslagen en terugnames, neppe twitteraccounts en gejatte renders: het is bijna teveel om op te noemen.

Eigen F1-team

Toen Rich Energy het 'contract' met Haas verbrak en bleek geen cent aan het team betaald te hebben was het F1-avontuur over. Althans, voorlopig. Storey bleek te trots om op te geven en kondigde plannen aan voor zijn eigen F1-team, een veel betere met blackjack en losse vrouwen! Echt waar. Na geruchten over een hereniging met Williams en een cryptische video waarin de 'plannen' uitgelegd werden heeft Mr. Storey ons recent weer verblijd met een nieuw dreigement.

Met een simpele render lijkt Storey de geruchten over een mogelijke terugkeer weer tot leven wekken. We zien een zwart geshopte sectie van het model voor de F1-wagen van 2022 en een nieuw 'Rich Energy Racing'-logo. De suggestie is overduidelijk: Rich Energy gaat dan echt een eigen team oprichten, of wordt in ieder geval een Alfa Romeo-achtige titelsponsor.

Echt concreet kunnen we het - zoals altijd - uiteraard niet maken, maar je bent gewaarschuwd. Bad Santa ligt nog altijd op de loer.

Formule 1
  • Rich Energy, William Storey