Sauber en Alfa Romeo blijven samen tot 2024

De Zwitsers-Italiaanse alliantie blijft nog een paar jaar in stand. De nieuwe regels van 2022 zouden Alfa Romeo over de streep getrokken hebben.

Sauber en Alfa Romeo blijven samen tot 2024

Na de ongelukkige scheiding met BMW zat Sauber F1 in 2009 een aantal jaren in financieel zwaar water. De situatie van het team werd helemaal penibele na de komst van de peperdure turbo-hybride motoren onzeker geworden.

In 2016 werd het team dan ook verkocht aan Zwitserse investeringsmaatschappij Longbow Finance. De eerste grote meevaller volgde in 2018 toen Alfa Romeo aanschoof als hoofdsponsor. Het jaar erop werd het team officieel omgetoverd tot Alfa Romeo Racing. Het merk keerde daarmee na 34 jaar afwezigheid terug in de Formule 1.

Stap naar voren

Inmiddels zijn we alweer drie seizoenen verder. Ondanks speculatie dat Stellantis-zustermerk Maserati het stokje over zou nemen heeft Alfa Romeo het partnerschap met Sauber Engineering met meerdere jaren verlengd. Een precieze periode is niet gegeven, maar in de wandelgangen wordt gesproken van een overeenkomst tot 2024.

Na drie jaar op ruwweg dezelfde plek in het veld hopen Alfa Romeo en Sauber onder de nieuwe regels van volgend jaar een flinke stap voorwaarts te kunnen maken, aldus teamchef Frederic Vasseur: "De nieuwe reglementen geven ons de kans om nog een stap voorwaarts te zetten en ik geloof erin dat we op de perfecte positie zijn om samen grote vooruitgang te boeken. We kijken uit naar onze toekomst samen"

Opleidingsteam

Door de verlenging blijft bij het team de deur open voor leden van de Ferrari Driver Academy. Althans, in ieder geval aan één kant van de garage. Op dit moment zit de niet bijzonder inspirerende Antonio Giovinazzi op het stoeltje naast de sporadisch stekeblinde Kimi Raikkonen.

Verdere kandidaten zijn Mick Schumacher, die nu roemloos zijn rondjes doet bij Haas, F2-rijder Robert Shwartzman en Callum Ilott. De jonge Brit eindigde vorig jaar als tweede achter Schumacher in de F2 en doet op dit moment dienst als tweede reservecoureur naast Robert Kubica. Wanneer The Iceman dan toch definitief gesmolten is zit Alfa Romeo in ieder geval niet om rijders verlegen.

Formule 1
  • Alfa Romeo Racing