Robert Kubica kondigt vertrek uit Formule 1 aan

In 2020 rijdt er geen Pool in de Formule 1. Robert Kubica maakte zojuist bekend dat hij in ieder geval niet in de Williams zal rijden in het volgende seizoen. Zo komt er wederom een einde aan zijn Formule 1-carrière.

RObert Kubica

Een jaar na zijn 'glorieuze' rentree in de Formule 1 houdt de Poolse Formule 1-coureur het nu echt voor gezien. Op de vooravond van het Grand Prix-weekend in Singapore laat Kubica weten dat er geen seizoen 2020 voor hem inzit bij Williams.

Gezien zijn prestaties van dit jaar is dat niet verrassend. Met zijn halve rechterhand is het moeilijk racen in de Formule 1. Als je dan ook nog een soort vrachtwagen (zoals hij de Williams zelf noemde) meekrijgt om races mee te rijden, dan is het snel afgelopen.

Een andere reden waarom het niet verrassend is dat Robert zijn F1-stuur aan de wilgen hangt is de komst van Nicholas Latifi bij Williams. De Formule 2-rijder presteert goed en heeft een vader achter zich staan die onmetelijk rijk is. Vooral dat laatste betekent dat hij een bak geld mee kan brengen die Williams nodig heeft, het team loopt al jaren achter de feiten aan door geldgebrek.

Het heeft er alle schijn van dat Kubica wel gewoon door blijft racen volgend jaar. De onderhandelingen tussen het management van de Pool en enkele DTM-teams lopen al. Het zou daarom goed kunnen dat we hem volgend jaar in een Audi op Assen kunnen aantreffen.