Bwoah! Hagelstorm vernielt Kimi Raikkonen's Alfa Romeo

De dienstwagen van de Finse veteraan liep fikse schade op na een storm. Kimi heeft zijn team meteen om een pitstop gevraagd.

Bwoah! Hagelstorm vernielt Kimi Raikkonen's Alfa Romeo

Als voormalig wereldkampioen en multi-miljonair heb je de middelen om veel dingen goed te regelen. Waar je je ondanks al dat geld en invloed echter niet volledig tegen kunt wapenen is het weer. Zo ondervond Alfa Romeo-coureur Kimi Raikkonen gisteren in zijn huis in het Zwitserse Bwoahr Baar. Enorme hagelstenen zorgden voor schade aan het dak van het huis, maar de dienstwagen van de F1-veteraan bleek het hardst getroffen.

Stelvio

Kimi rijdt al een tijdje in een donkergrijze Alfa Romeo Stelvio, maar we hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat hij de auto binnenkort in komt ruilen. Naast flinke hagelschade op de motorkap en het dak is de voorruit op meerdere plekken gescheurd. De hagel heeft zelfs het kleine hoekruitje voor de D-stijl weten te doorboren en de achterruit is volledig verdwenen.

Veilen

Zoals verwacht blijft The Iceman er lekker koel onder. Toch handig als je hoofdsponsor een autofabrikant is. Het is nog onduidelijk of Raikkonen de auto echt laat repareren, of dat hij gewoon een nieuwe neemt. Misschien kan de vernielde Stelvio nog geveild worden voor het goede doel als ex-Kimi machine. Zo heb je er tenminste nog iets aan.

Formule 1
  • Alfa Romeo
  • Exziz