Indiase Hyundai opent portaal naar de onderwereld

Deze Hyundai Venue had duidelijk even genoeg van drukke straten van Mumbai en zocht het lagerop.

Indiase Hyundai opent portaal naar de onderwereld

Vroige week schreven we nog over een enorm zinkgat dat drie auto's deed verdwijnen in Jerusalem. In India pakken ze het kennelijk een stuk subtieler aan. Afgelopen zondag verdween op de parkeerplaats van een appartementencomplex een Hyundai crossover in een perfect gevormd zinkgat. Het lijk bijna also de auto zelf een portaal naar de onderwereld geopend had.

Antieke put

De lokaal geproduceerde Venue staat op het platform van de Accent. We kunnen het gewicht dus niet echt de schuld geven. Dat deden de Indiase autoriteiten dan ook niet. Het zinkgat is volgens hen ontstaan door hevige regen. De parkeerplaats is bovendien boven op een 80-jaar oude waterput gebouwd. Daarbij werd de put niet opgevuld, maar simpelweg bedekt met een plak beton. Na veertig jaar heeft het oppervlak het eindelijk begeven.

Twaalf uur

Door het op maat gemaakt gat duurde het een halve dag voordat de Hyundai uit zijn ondergrondse gevangenis bevrijd kon worden. Nadat het gat leeggepompt was werd de auto eindelijk omhoog getakeld. Na een stint van twaalf uur in smerig regenwater was er echter niet veel meer te redden aan de Venue. De auto was door hevige waterschade meteen rijp voor de sloop.

Algemeen
  • TOI Mumbai via Twitter