Politie Antwerpen neemt 23 supercars in beslag

De politie van Antwerpen heeft bij een inval bij autodealer LuxuryCarSelection 23 supercars en luxewagens in beslag genomen. Het bedrijf wordt verdacht van BTW-fraude en witwaspraktijken en conencties met de Beligische onderwereld.

Politie Antwerpen neemt 23 supercars in beslag

Op bevel van het Antwerpse gerecht heeft de politie invallen gedaan bij vestigingen van autodealer LuxuryCarSelection. Bij vestigingen in de plaatsen Aartselaar en Reet (grinnik) net buiten Antwerpen zijn 23 voertuigen in beslag genomen, zo meldt de Gazet van Antwerpen.

De uitbater van het bedrijf wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij witwaspraktijken en belastingfraude. Wagens van LuxuryCarSelection werden daarbij enkele jaren geleden gespot als onderdeel van een trouwstoet van een bekende Antwerpse misdaadfamilie. Het gerechtelijk onderzoek dient om de drugshandel en de ondersteuners daarvan op te pakken.

23 luxewagens

In het kader van het onderzoek werd de inboedel van LuxuryCarSelection in beslag genomen. Antwerpse politiewoordvoerder Wouter Bruyns: “Bij de huiszoeking zijn 23 luxewagens in beslag genomen. Dat gebeurde in opdracht van de onderzoeksrechter die het onderzoek in handen heeft. Het gaat om voertuigen van de automerken zoals Bentley, Lamborghini, Porsche, BMW Alpina en Mercedes-Benz.”

Om welke modellen het precies gaat is niet bekend, maar we kunnen op de foto's in ieder geval een Audi R8 V8, Lamborghini Huracan Performante Spyder en een Mercedes-Benz AMG GT Roadster ontdekken. Smaak had de schimmige eigenaar in ieder geval dus wel.